Τελευταία Νέα
Ελλάδα

"Αγοράστε μετοχές, αλλά όχι τράπεζες!" - Οδηγίες προς ναυτιλομένους επενδυτές από έναν αναλυτή της Standard & Poor's.....

Παρά τη bearish τάση που εκδήλωνε σθεναρά για τα διεθνή χρηματιστήρια από τον περασμένο Ιούνιο, ο  Alec Young, επικεφαλής αναλυτής της Standard and Poor's, τις τελευταίες ημέρες επιδεικνύει μια εμφανώς πιο αισιόδοξη διάθεση...
"Πολλές από τις αρνητικές ειδήσεις έχουν ήδη αποτιμηθεί από τις διεθνείς αγορές. Έτσι εξηγείται και η υπερβολική - δραματική ίσως - αστάθεια που σημειώθηκε το τελευταίο δίμηνο στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου. Δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς bear", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Young, επιχειρώντας να εξηγήσει ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στις αγορές.
Κατά τον Young, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την κρίση χρέους στη Ευρώπη και την αδύναμη αμερικανική οικονομία, το πιο πιθανό σενάριο είναι η επιβράδυνση της οικονομίας και όχι η πραγμάτωση ενός credit event (πιστωτικού γεγονότος) τύπου Lehman Brothers στην Ευρώπη ή η εμφάνιση μιας ύφεσης τύπου double dip στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της S&P, τώρα ήρθε η ώρα για τους επενδυτές να ανασυγκροτήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στις μετοχές, ειδικά μετά το μαζικό sell off του Αυγούστου.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί εδώ ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς δείκτες, όπως ο δείκτης βαρόμετρο της Wall, S&P 500, o βρετανικός FTSE 100 και ο ιαπωνικός Nikkei μέτρησαν απώλειες άνω του 10% στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών.
"Υπάρχει μεγάλη αξία στις μετοχές. Αν αγοράσει κανείς μετοχές μπορεί να κερδίσει περισσότερο από να αποφασίσει να πουλήσει", προσθέτει ο Young.
Ωστόσο ο αναλυτής της S&P συνιστά στους επενδυτές να αποφύγουν τον χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς αυτός θα είναι και ο πρώτος που θα δεχθεί σημαντικό πλήγμα, σε περίπτωση επιδείνωσης των συνθηκών, τόσο επί αμερικανικού, όσο και επί ευρωπαϊκού εδάφους.  
"Εξακολουθούμε να αποφεύγουμε τις τραπεζικές μετοχές!", δηλώνει με έμφαση ο Young.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης