Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: «Βουτιά» της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο του 2015 – Υποχώρησε στις 3 μονάδες ο δείκτης

Αυστραλία: «Βουτιά» της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο του 2015 – Υποχώρησε στις 3 μονάδες ο δείκτης
Οι επιχειρηματικές συνθήκες από τις 10 μονάδες τον Νοέμβριο υποχώρησαν στις 7, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015
Λιγότερο αισιόδοξοι ήταν οι επιχειρηματίες στην Αυστραλία στα τέλη του Δεκέμβρίου του 2015, καθώς ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η στατιστική υπηρεσία της χώρας «βούτηξε» στις 3 μονάδες τον εν λόγω μήνα από τις 5 τον Νοέμβριο του ιδίου έτους.
Ο δείκτης κατά τη διάρκεια του 2015 κυμάνθηκε μεταξύ της 1 μονάδας και των 8 μονάδων.
Όσον αφορά τις επιχειρηματικές συνθήκες, από τις 10 μονάδες που είχε διαμορφωθεί ο σχετικός δείκτης τον Νοέμβριο υποχώρησε στις 7 τον Δεκέμβριο του 2015, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015.
Η αυστραλιανή οικονομία επωφελείται από τα χαμηλά επιτόκια, με το βασικό επιτόκιο να έχει διαμορφωθεί από την κεντρική τράπεζα της χώρας στο 2%, καθώς οι αρχές προσπαθούν να υποστηρίξουν την επιχειρηματικόητας.
Παρά τη βουτιά, το αποτέλεσμα είναι θετικό, όπως σημειώνει ο Alan Oster, οικονομολόγος της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, ΝΑΒ, καθώς επιδεικνύει έναν βαθμό αντίστασης.
Όπως σημειώνει, αν και οι πρόσφατες μεγάλες πτώσεις στην τιμή του πετρελαίου και τις χρηματιστηριακές αγορές υπογραμμίζουν τον πιθανό κίνδυνο για τις παγκόσμιες προοπτικές, η σχετικά θετικές επιχειρηματικές συνθήκες φαίνεται να έχουν, μέχρι στιγμής, δράσει ώστε να διασφαλίσουν το επιχειρηματικό κλίμα.
Αυτό τα αποτέλεσμα, επισημαίνει, υποδηλώνει ότι δεν υπάρχουν πραγματικά σημάδια, πέραν της κανονικής μηνιαίας μεταβλητότητας, ότι υπάρχει μια θεμελιώδης αποδυνάμωση στην ανάκαμψη πέραν του κλάδου ορυχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης