Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ασφαλιστικό και αγροτικές κινητοποιήσεις πιέζουν την κυβέρνηση - Στο Μαξίμου ο Κατρούγκαλος

Ασφαλιστικό και αγροτικές κινητοποιήσεις πιέζουν την κυβέρνηση - Στο Μαξίμου ο Κατρούγκαλος
Oι κινητοποιήσεις των αγροτών που αναμένεται να ενταθούν την ερχόμενη εβδομάδα «πρεσάρουν» την κυβέρνηση να βρει άμεσα λύσεις
Νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη  Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με ατζέντα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό και τις μαζικές κινητοποιήσεις επαγγελματικών φορέων και αγροτών.
Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, και συζητήθηκαν η ελληνική αντιπρόταση για το ασφαλιστικό, μετά και τις πιέσεις που δέχτηκε ο πρωθυπουργός στο Νταβός να προχωρήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευση και να ψηφιστεί σύντομα το νομοσχέδιο.
Την ίδια ώρα που υπάρχουν πιέσεις για την εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος ώστε η κυβέρνηση να φτάσει σύντομα στην πρώτη αξιολόγηση χωρίς καθυστερήσεις, οι κινητοποιήσεις των αγροτών που αναμένεται να ενταθούν την ερχόμενη εβδομάδα «πρεσάρουν» την κυβέρνηση να βρει άμεσα λύσεις.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του στη σημερινή σύσκεψη διαμόρφωσαν το πλαίσιο της αυριανής πανηγυρικής ομιλίας του πρωθυπουργού στην εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα κάνει έναν εκτενή απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, θα μιλήσει για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης , την πορεία προς την πρώτη αξιολόγηση και την έναρξη της ελπιδοφόρας συζήτησης για την απομείωση του χρέους που θα βάλουν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά.
Ανάλογη σύσκεψη αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και αύριο, Κυριακή 24 Ιανουαρίου,  στο Μέγαρο Μαξίμου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης