Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Προσβλέπει σε συμφωνία με την Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα για τον τραπεζικό της κλάδο

Ιταλία: Προσβλέπει σε συμφωνία με την Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα για τον τραπεζικό της κλάδο
Η βασική ιδέα είναι να βοηθηθούν οι ιταλικές τράπεζες να πωλήσουν τα «κόκκινα» δάνειά τους σε μια τιμή μεταξύ 20-30% της ονομαστικής αξίας των δανείων
Σε μια συμφωνία με την Ε.Ε. ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τον τραπεζικό της κλάδο ελπίζει η Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, κάτι που όπως επισημαίνεται θα μπορούσε να επιτευχθεί το αργότερο την επόμενη εβδομάδα.
Βάσει των αναφορών αυτών, η βασική ιδέα είναι να δημιουργηθούν οχήματα που θα βοηθήσουν τις ιταλικές τράπεζες να πωλήσουν τα «κόκκινα» δάνειά τους σε μια τιμή μεταξύ 20-30% της ονομαστικής αξίας του δανείου.
Η τελευταία πρόταση που έχει κατατεθεί από την Ιταλία θα τεθεί σε συζήτηση σε τεχνική συνεδρίαση που αναμένεται να λάβει χώρα αύριο, Παρασκευή.
Σημειώνεται ότι χθες υπήρχαν αναφορές ότι ορισμένες πελάτες της Monte dei Paschi απέσυραν τις καταθέσεις τους, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής τράπεζας να σημειώνει ότι η μείωση των καταθέσεων είναι περιορισμένη και ότι η τράπεζα μπορεί να την αντιμετωπίσει.
Σήμερα, εν τω μεταξύ, ο ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, είχε αναφέρει ότι δεν σχεδιάζεται παρέμβαση της ΕΚΤ για τις ιταλικές τράπεζες και πρόσθεσε ότι εξετάζονται λύσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών της χώρας.
Όπως ανέφερε, τα ιταλικά NPLS είναι λιγότερο ανησυχητικά απ' ό,τι εκτιμά η αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης