Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Μικρές προσδοκίες για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ - Αλλάζει τα δεδομένα η κατάρρευση του πετρελαίου

Financial Times: Μικρές προσδοκίες για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ - Αλλάζει τα δεδομένα η κατάρρευση του πετρελαίου
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου θα αναγκάσει την ΕΚΤ να επανεξετάσει τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό
Μικρές είναι οι προσδοκίες από τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σύμφωνα με τους Financial Times.
Στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου η ΕΚΤ αποφάσισε την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και τη μείωση του επιτοκίου καταθέσεων.
Μερίδα αξιωματούχων επιθυμούσε επιπλέον μέτρα, ωστόσο υπήρχαν και αυτοί που υποστήριζαν ότι η ΕΚΤ πρέπει να τηρήσει στάση αναμονής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου θα αναγκάσει την ΕΚΤ να επανεξετάσει τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό.
Όπως αναφέρει η Daiwa η εκτίμηση της ΕΚΤ για πληθωρισμό 1% στο 2016 μοιάζει πολύ υψηλή, δεδομένης της ραγδαίας πτώσης στις τιμές του πετρελαίου και απομακρύνεται ο στόχος του 2%.
Οι αναλυτές της Daiwa βλέπουν αυξημένη πιθανότητα για μείωση του επιτοκίου καταθέσεων κατά 10 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου.
Η RBS σημειώνει ότι θα αναζητήσει ένα σήμα για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στη συνεδρίαση του Μαρτίου.
Όσον αφορά την αντίδραση των αγορών, η Danske Bank εκτιμά ότι οι επενδυτές θα απογοητευτούν από το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν θα ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης