Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κοντά στην εξαγορά της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας BSI η EFG International του Σπύρου Λάτση

Κοντά στην εξαγορά της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας BSI η EFG International του Σπύρου Λάτση
Τραπεζικό deal στην Ελβετία για τον Σπ. Λάτση, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times
Κοντά στην εξαγορά της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας BSI βρίσκεται η EFG International που ελέγχεται από τον Σπύρο Λάτση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Ο τραπεζικός όμιλος EFG, με έδρα τη Ζυρίχη, ήταν ο πλειοδότης στον διαγωνισμό για την πώληση της BSI και αναμένεται να προχωρήσει σε αποκλειστικές συζητήσεις για μια συμφωνία, η οποία θα έχει πιθανόν ύψος πάνω από τα 1,2 δισ. ελβετικά φράγκα (1,2 δισ. δολάρια), σύμφωνα με πηγές που είναι ενήμερες σχετικά.
H BSI ανήκει στη βραζιλιάνικη εταιρεία BTG Pactual, η οποία σπεύδει σε πωλήσεις περιουσιακών της στοιχείων, μετά τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των επενδυτών εξαιτίας της σύλληψης, στα τέλη του 2015, του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της, André Esteves, ο οποίος φέρεται να ενέχεται στο σκάνδαλο διαφθοράς στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της Βραζιλίας, την Petrobras.
Η πιθανή συμφωνία θα σηματοδοτήσει την επιτάχυνση της διαδικασίας συγχωνεύσεων των ελβετικών ιδιωτικών τραπεζών, την οποία προέβλεπαν από καιρό τραπεζίτες, κι αρχίζει να υλοποιείται μετά την εξαγορά πέρυσι της Coutts International από την Union Bancaire Privee.
Η BTG, η οποία ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 45% το τέταρτο τρίμηνο, αναμένει ότι θα μπορέσει να ανακτήσει τουλάχιστον το ποσό των 1,23 δισ. φράγκων που πλήρωσε για την αγορά της BSI πέρυσι.
Η συμφωνία είναι πιθανό να χρηματοδοτηθεί με μετρητά και μετοχές, δίνοντας στη BTG μερίδιο στην EFG.
Η BSI ιδρύθηκε πριν από 139 χρόνια και κατατάσσεται μεταξύ των 15 μεγαλύτερων ελβετικών ιδιωτικών τραπεζών, ενώ στο τέλος του 2014 διαχειριζόταν ενεργητικό πελατών της ύψους 92,3 δισ. ελβετικών φράγκων. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης