Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Άλλη μια άσχημη ημέρα για τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών - Πτώση έως και -14,37%

Financial Times: Άλλη μια άσχημη ημέρα για τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών - Πτώση έως και -14,37%
Σε νέα ιστορικά χαμηλά υποχώρησε η μετοχή της Monte dei Paschi di Siena
Νέες ρευστοποιήσεις καταγράφηκαν στις μετοχές των ιταλικών τραπεζών, στον απόηχο της στελέχωσης task force της ΕΚΤ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών της Ευρωζώνης.
Ως αποτέλεσμα ο δείκτης FTSE Italia all share banks δέχτηκε ισχυρές πιέσεις και υποχώρησε κατά 1,7%, την ώρα που ο ευρύτερος δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 1%, ενώ στο έτος ο τραπεζικός δείκτης της Ιταλίας έχει σημειώσει πτώση 15%.
Αναλυτικότερα, η μετοχή της Monte dei Paschi di Siena υποχώρησε 14,37% στα 0,66 ευρώ, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό.
Η Banco Popolare υποχώρησε κατά 6,3% στα 9,74 ευρώ, ενώ η Unicredit κατέγραψε απώλειες 3,5% στα 4,01 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ εντείνει τις προσπάθειες να διευθετήσει το ζήτημα των NPLs, καθώς δημιουργού πρόβλημα στην ανάκαμψη της περιοχής, περιορίζοντας την ικανότητα των τραπεζών να δανείζουν.
Το ύψος των NPLs έχει φτάσει σε ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, σε τέτοια επίπεδα που η αποπληρωμή τους δεν φαίνεται πιθανή.
Ως ένα πρώτο βήμα, λοιπόν, ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ (SSM) απέστειλε ερωτηματολόγιο σχετικό με τα NPLs σε μια ομάδα τραπεζών.
Παράλληλα η ΕΚΤ, η οποία εποπτεύει 129 τράπεζες της Ευρωζώνης, δημιούργησε μια ειδική ομάδα (task force) με σκοπό να εντείνει τον έλεγχο στις τράπεζες με ουσιαστικό πρόβλημα μη εξυπηρετούμενων δανείων και να προτείνει δράσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης