Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Στο 20% η πιθανότητα παγκόσμιας ύφεσης – Η Κίνα μεταξύ των βασικών κινδύνων

Morgan Stanley: Στο 20% η πιθανότητα παγκόσμιας ύφεσης – Η Κίνα μεταξύ των βασικών κινδύνων
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, θα υπάρξει μέτρια ανάκαμψη της τάξης του 3,3%
Στο 20% ανέρχεται η πιθανότητα παγκόσμιας ύφεσης το 2016 σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, όπως ανέφερε σήμερα, Τρίτη, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.
Μεταξύ των βασικών κινδύνων, οι αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν την υποτονική καταναλωτική ζήτηση στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, την αδυναμία στις αναδυόμενες αγορές λόγω των ανησυχιών για την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και των εμπορευμάτων, αλλά και τις εκροές κεφαλαίων στην Κίνα.
Μια παγκόσμια ύφεση γενικώς ορίζεται ως ανάπτυξη χαμηλότερη περίπου του 2,5% που απαιτείται προκειμένου η παγκόσμια οικονομία να συμβαδίζει με την αύξηση του πληθυσμού.
«Το 2,5% φαίνεται να είναι η επικίνδυνη ζώνη για την παγκόσμια ύφεση, διότι ιστορικά αυτό είναι το πραγματικό ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ όπου βλέπεις το κατά κεφαλήν ΑΕΠ να είναι αρνητικό», σύμφωνα με την Έλγκα Μπαρτς, μία εκ των επικεφαλής του τμήματος οικονομικών της Morgan Stanley.
«Το βασικό μας σενάριο προβλέπει μέτρια ανάκαμψη στο 3,3%, όμως οι κίνδυνοι υποεκτιμήθηκαν και φαίνεται να έχουν αυξηθεί πρόσφατα», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης