Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Rajoy στον Σοσιαλιστή Sanchez: Είναι έτοιμος να συμφωνήσει με αυτονομιστές - εξτρεμιστές

Επίθεση Rajoy στον Σοσιαλιστή Sanchez: Είναι έτοιμος να συμφωνήσει με αυτονομιστές - εξτρεμιστές
Κατηγορεί τον επικεφαλής των ισπανών Σοσιαλιστών ότι θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών του
Επίθεση στον επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, εξαπέλυσε ο ισπανός πρωθυπουργός και ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Mariano Rajoy, με συνέντευξή του στο RNE, κατηγορώντας τον ότι αναζητά την με κάθε κόστος υποστήριξη των αυτονομιστών και των εξτρεμιστών προκειμένου να επιτύχει μια συμφωνία με στόχο να εμποδίσει μια κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος.
Μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι επιτίθεται στον ίδιο στις ανακοινώσεις του σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης, ενώ σημείωσε ότι ο Pedro Sanchez είναι έτοιμος να συμβιβαστεί με όλους και να αποποιηθεί των ευθυνών του, κάνοντας συμφωνίες με «αυτονομιστές, εξτρεμιστές και όσους είναι υπέρ της ρήξης».
Παρ' όλα αυτά, ο Rajoy επιμένει ότι υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο συνεννόησης με τους Σοσιαλιστές και τους Πολίτες (Ciudadanos) προκειμένου να έρθουν σε μια συμφωνία διακυβέρνησης της χώρας, αν και αναγνώρισε ότι «αν κάποιος πάει σε μια διαπραγμάτευση ανακοινώνοντας σε τι πρόκειται να υποκύψεις, δεν είναι καλός διαπραγματευτής».
Παράλληλα, τόνισε ότι η πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα μετά τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου, επηρεάζει τις ξένες επενδύσεις στην Ισπανία, ειδικά στον τομέα ακινήτων.
Το πιο σημαντικό τώρα, ανέφερε, είναι να συγκεντρωθούμε στον σχηματισμό κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατόν, μιας κυβέρνησης σοβαρής η οποία δεν θα έχει στόχο να ανατρέψει ή να καταργήσει όλες τις πολιτικές που έχουν αποφέρει αποτέλεσμα, όπως η μεταρρύθμιση στα εργασιακά.
«Το πρόβλημα είναι ότι είχαμε μια εξαιρετική ταχύτητα ανάπτυξης (…), όμως αν η χώρα μείνει χωρίς κυβέρνηση ή αυτή που θα έχουμε αναθεωρήσει ό,τι έχει γίνει, διατρέχουμε τον σοβαρό κίνδυνο να υπάρξει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση αβεβαιότητας», υπογράμμισε.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης