Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Der Spiegel: Στα δικαστήρια απειλεί να σύρει την κυβέρνηση Merkel για το προσφυγικό ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Der Spiegel: Στα δικαστήρια απειλεί να σύρει την κυβέρνηση Merkel για το προσφυγικό ο Βαυαρός πρωθυπουργός
Ο Horst Seehofer θα ενημερώσει για τη θέση του αυτή την γερμανίδα καγκελάριο με επιστολή στις επόμενες δύο εβδομάδες 
Την απειλή ότι θα οδηγήσει την κυβέρνηση Merkel στα δικαστήρια εξαιτίας της πολιτικής της στο προσφυγικό επανέλαβε σήμερα στο γερμανικό Der Spiegel ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Horst Seehofer.
Σε συνέντευξή του, στο γερμανικό μέσο, το οποίο αναδημοσίευε το Reuters, ο βαυαρός πρωθυπουργός, επαναφέρει τις αρχικές του απειλές, τις οποίες είχε αποσύρει πριν από μερικό διάστημα εκφράζοντας την απόλυτη στήριξή του στη γερμανίδα καγκελάριο και το αδελφό κόμμα της με το οποίο βρίσκονται στην εξουσία.
Ο Horst Seehofer υποστήριξε, ότι θα ενημερώσει για τη θέση του αυτή την γερμανίδα καγκελάριο με επιστολή στις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου να «αποκατασταθεί η παλαιότερη κατάσταση στα σύνορα του κράτους, μέσω των οποίων πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εισέλθει στη Γερμανία τον τελευταίο χρόνο».
Εάν η A. Merkel δεν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του βαυαρού πρωθυπουργού δεν θα έχει άλλες επιλογές παρά να καταθέσεις μήνυση κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως υποστήριξε.
Ο Seehofer φέρεται να επανέφερε τις θέσεις του αυτές, μετά και τα επεισόδια που παρατηρήθηκαν στη Γερμανία το βράδυ της πρωτοχρονιάς.
Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου Markus Soeder υποστήριξε στο Der Spiegel ότι «η μεταναστευτική πολιτική της καγκελαρίου δεν είναι δημοκρατικά κατοχυρωμένη» υποστηρίζοντας ότι η Γερμανική βουλή θα πρέπει να λάβει θέσει προς αυτό.
Θέση στο θέμα έλαβε σήμερα (16/1) και ο επικεφαλής του SPD Sigmar Gabriel, ο οποίος μιλώντας στο γερμανικό τύπο τάχθηκε με το μέρος των επικριτών της Merkel λέγοντας ότι «πρέπει να περάσουμε από τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε μια ομαλή μεταναστευτική πολιτική».
Υπέρ της πολιτικής Merkel τάχθηκε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών Schaeuble λέγοντας «ότι ο χρόνος που πρέπει να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες για το μεταναστευτικό είναι περιορισμένος όμως στην Ευρώπη όλα κινούνται αργά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης