Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απολύονται επτά υπάλληλοι της Βουλής λόγω πλαστών ή ανύπαρκτων πτυχίων

Απολύονται επτά υπάλληλοι της Βουλής λόγω πλαστών ή ανύπαρκτων πτυχίων
Ο ένας είχε δηλώσει ψευδώς ότι κατείχε πτυχίο πανεπιστημίου, ενώ οι 6 είχαν πλαστογραφήσει απολυτήρια Λυκείου
Την «έξοδο» βλέπουν 7 υπάλληλοι της Βουλής οι οποίοι εντοπίστηκαν να έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών ή να μην έχουν καν πτυχίο.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, απομακρύνεται υπάλληλος που εργαζόταν από το 2011 ως επιστημονικός σύμβουλος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, καθώς διαπιστώθηκε ότι «σύμφωνα με έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στο αρχείο αίτησης αναγνώρισης πτυχίου καθώς και ατομικός φάκελος στο όνομα του εν λόγω υπαλλήλου (…) προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη πρόσληψή του».
Ακόμη, παύεται τέως συνεργάτη βουλευτή που μονιμοποιήθηκε σε προσωποπαγή θέση του κοινοβουλίου το 2003, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό απολυτήριο Λυκείου.
Παράλληλα, έτερος υπάλληλος που διορίστηκε στην Βουλή αρχικά ως μετακλητή (1996) για να μονιμοποιηθεί τρία χρόνια αργότερα βρέθηκε ότι προσκόμισε απολυτήριο Λυκείου που δεν άνηκε στην ίδια.
Τέλος, 4 μέλη της ειδικής φρουράς της Βουλής διαπιστώθηκε ότι είχαν πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου.
Σύμφωνα, δε με την σχετική απόφαση «διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος σπουδών που προσκόμισαν, εν γνώσει τους και για ίδιον όφελος, είναι πλαστός και δη ανύπαρκτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης