Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ζήτημα της περιφρούρησης της Συνθήκης Σένγκεν θέτει ο Δ. Παπαδημούλης στην Κομισιόν

Το ζήτημα της περιφρούρησης της Συνθήκης Σένγκεν θέτει ο Δ. Παπαδημούλης στην Κομισιόν
Αφορμή οι επιθέσεις ακραίων συντηρητικών κύκλων εναντίον της Συνθήκης Σένγκεν
Το ζήτημα της Συνθήκης Σένγκεν, της περιφρούρησής της, αλλά και των επιθέσεων που δέχεται από ευρωσκεπτικιστικούς και συντηρητικούς κύκλους θέτει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Με αφορμή δηλώσεις ακραίων κύκλων, που κάνουν λόγο για κατάργηση της συνθήκης Σένκεν ή για έξοδο κάποιων χωρών από αυτήν, ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν αν θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα «τόσο για την πληρέστερη εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν όσο και για την αντιμετώπιση φαινομένων μη εφαρμογής της Συνθήκης από συγκεκριμένα κράτη-μέλη που ουσιαστικά την παραβιάζουν εφαρμόζοντας έλεγχο εσωτερικών συνόρων».
Ταυτόχρονα, επικαλούμενος δηλώσεις του επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου και της επιτρόπου Μεταφορών Μπουλκ, ο κ. Παπαδημούλης ζητάει να ενημερωθεί για τον τρόπο που σκοπεύει η Επιτροπή «να περιφρουρήσει τη Συνθήκη και τα συνεπαγόμενα αγαθά για τους ευρωπαίους πολίτες και την οικονομία και να αντιδράσει στην αρνητική ρητορική και τις επιθέσεις που δέχεται από συγκεκριμένους ευρω-σκεπτικιστικούς πολιτικούς κύκλους που ζητούν την ολική ή μερική κατάργησή της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης