Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Έρχεται κραχ - Ο S&P στις ΗΠΑ μπορεί να υποχωρήσει -75%, από τις 1.900 στις 550 μονάδες

Societe Generale: Έρχεται κραχ - Ο S&P στις ΗΠΑ μπορεί να υποχωρήσει -75%, από τις 1.900 στις 550 μονάδες
Οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας προειδοποιούν για «μακελειό» στις αγορές
Μετά την RBS και τον αναλυτή της Andrew Roberts, που την περασμένη εβδομάδα συνιστούσε πώληση σχεδόν των πάντων, εκτός των πιο σίγουρων κρατικών ομολόγων, έρχεται ο Albert Edwards της Societe Generale, ο οποίος προειδοποιεί για «μακελειό» στις αγορές.
Όπως σημειώνει, ο δείκτης S&P 500 του αμερικανικού χρηματιστηρίου μπορεί να υποχωρήσει κατά 75% και από τα υψηλά των 2.100 μονάδων να βρεθεί στις 550 μονάδες.
Αυτό θα σήμαινε την επιστροφή στα επίπεδα του Μαρτίου του 2009, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Τώρα, ο S&P κινείται πέριξ των 1.890 μονάδων, αφού υποχώρησε σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον Albert Edwards, «το διαφαινόμενο μακελειό είναι έμμεσο αποτέλεσμα της αποτυχίας της ποσοτικής επέκτασης (QE) της FED», η οποία «δεν έχει επιτύχει να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των ΗΠΑ, αλλά έχει διογκώσει τις τιμές των μετοχών ανά τον κόσμο στη στρατόσφαιρα».
Κατά την κρίση του, αυτή η ψευδαίσθηση πλούτου που δημιουργήθηκε στις αγορές, τώρα ξεθωριάζει ενώπιον των εντάσεων στις αναδυόμενες αγορές, τα νομίσματα και τις πρώτες ύλες.
«Αν επιβεβαιωθεί η πτώση του S&P μέχρι τις 550 μονάδες, αυτό θα ήταν μια καταστροφή για την οικονομία λόγω της επίδρασης του πλούτου και όλη η δουλειά του QE της FED θα μετατραπεί σε σκόνη», σημειώνει και προσθέτει ότι γι' αυτό, «η FED θα πρέπει να παλέψει με όλα τα διαθέσιμα όπλα της, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών επιτοκίων, πέραν του QE».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης