Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος (Κομισιόν): Εάν καταρρεύσει η Schengen, έχει έρθει το τέλος της Ευρώπης

Αβραμόπουλος (Κομισιόν): Εάν καταρρεύσει η Schengen, έχει έρθει το τέλος της Ευρώπης
Η κατάσταση χειροτερεύει όσον αφορά το προσφυγικό τόνισε ο κ.Αβραμόπουλος
Την θέση ότι εάν καταρρεύσει η Schengen, έχει έρθει το τέλος της Ευρώπης διατύπωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος σε ομιλία του ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς.
Η κατάσταση χειροτερεύει», όσον αφορά το προσφυγικό» τόνισε ο κ.Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι εξακολουθούν να καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά περίπου 3.000 έως 4.000 άνθρωποι.
Ο Επίτροπος άφησε να εννοηθεί ότι η συνεργασία των κρατών μελών της ΕΕ στο προσφυγικό είναι ελλιπής, ενώ χαρακτήρισε προβληματική ως έναν βαθμό και τη συνεργασία της Ευρώπης με την Τουρκία.
«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή, διακυβεύεται η ενότητά μας.
Όλο και περισσότερα κράτη επανεισάγουν τους συνοριακούς ελέγχους» είπε ο Επίτροπος, τονίζοντας ότι η απάντηση πρέπει να είναι μία κοινή ατζέντα.
Ο κ.Αβραμόπουλος είπε ότι ο κανονισμός του Δουβλίνου για τη χορήγηση ασύλου θα πρέπει «να αναθεωρηθεί σε βάθος» και σημείωσε ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει «τον Μάρτιο πρόταση για την αναθεώρησή του».
«Η ζώνη Schengen δεν πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση.
Εάν καταρρεύσει η Schengen, τότε θα είναι η αρχή του τέλους του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.
Η Schengen δεν είναι το πρόβλημά μας, είναι το μεγαλύτερό μας επίτευγμα» υπογράμμισε ο κ.Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι «τώρα πρέπει να κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό για να βεβαιωθούμε ότι η Schengen θα συνεχίσει να υπάρχει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης