Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εγκύκλιος Χουλιαράκη για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο – Τι περιλαμβάνει

Εγκύκλιος Χουλιαράκη για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο – Τι περιλαμβάνει
Η εγκύκλιος απεστάλη σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς προς άμεση εφαρμογή
Σειρά οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο δίνει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.
Η εγκύκλιος απεστάλη σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς προς άμεση εφαρμογή στους υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Το βαθμολογικό από το μισθολογικό καθεστώς του υπαλλήλου αποσυνδέεται με το νέο μισθολόγιο.
Το νέο σύστημα θα φέρει  αυξήσεις από 9 έως 110 ευρώ στο βασικό μισθό για 350.000 από τους συνολικά 567.000 υπαλλήλους, που θα χορηγηθούν σταδιακά σε διάστημα τεσσάρων ετών (25% κάθε 1η Ιανουαρίου αρχής γενομένης από την 1/1/2016).
Το νέο μισθολόγιο θα επιφέρει ονομαστική μείωση αποδοχών για περίπου 45% των υπαλλήλων, ενώ στο ίδιος ύψος παραμένουν τα επιδόματα παραμεθορίων περιοχών, επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και η οικογενειακή παροχή.
Το επίδομα οικογενειακής παροχής για υπάλληλο με τέκνα ανήλικα ή ανίκανα σωματικά ή πνευματικά για άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% ορίζεται σε 50 ευρώ για ένα τέκνο, 70 ευρώ για δύο, 120 για τρία, 170 ευρώ για τέσσερα και 70 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.
Ακόμη, προβλέπεται ενίσχυση των θέσεων ευθύνης με αύξηση των αντίστοιχων επιδομάτων, κατά μέσο όρο κατά 14% περίπου.
Σε ό,τι αφορά τη μισθολογική κατάταξη, πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσής των υπαλλήλων και μάλιστα, προβλέπονται 13 κλιμάκια για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής (ΥΕ) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), ενώ 19 κλιμάκια αφορούν τους υπαλλήλους τεχνολογικής (ΤΕ) και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ).
Στις δύο πρώτες κατηγορίες η αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου θα γίνεται ανά τριετία και στις δύο τελευταίες κάθε δυο χρόνια.
Ακόμη, οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης, για τίτλους που έχουν χορηγηθεί μετά τη λήψη του πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προωθούνται κατά δύο μισθολογικά κλιμάκια (4 χρόνια) στην κατηγορία που ανήκουν.
Οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος κατά έξι (12 χρόνια), υπό την προϋπόθεση ότι το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου.
Σε ό,τι αφορά τους εισαγωγικούς μισθούς, παραμένουν οι ίδιοι (780 ευρώ για τους ΥΕ, 858 ευρώ για τους ΔΕ, 1.037 ευρώ για τους ΤΕ και 1.092 ευρώ για τους ΠΕ).
Πάντως, για τους υπαλλήλους ΥΕ κάθε αλλαγή κλιμακίου θα επιφέρει αύξηση 43 ευρώ, για τους ΔΕ 60 ευρώ, για τους ΤΕ 55 ευρώ, για τους ΠΕ 59 ευρώ.
Επιπλέον, θα γίνει μετά τη νέα κατάταξη του προσωπικού στο νέο σύστημα αμοιβών,  αναστολή της μισθολογικής εξέλιξής τους μέχρι την 31-12-2017, ενώ από 1-1-2018 η απονομή μισθολογικών κλιμακίων, βάσει του χρόνου υπηρεσίας του υπαλλήλου θα πραγματοποιείται κανονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης