Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η πορεία του ελληνικού προγράμματος στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου - Centeno στη Λισαβόνα

Η πορεία του ελληνικού προγράμματος στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου - Centeno  στη Λισαβόνα
Σειρά επαφών με ευρωπαίους ομολόγους έχει ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος
Η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον Υπουργό Οικονομικών της Πορτογαλίας, Mario Centeno.
Η συνάντηση έγινε το μεσημέρι στη Λισαβόνα και σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, οι δυο υπουργοί συζήτησαν τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται όταν ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και κάποια προβλήματα που υπάρχουν.
Μάλιστα, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Centeno συμφώνησαν πως υπάρχουν ζητήματα που αφορούν και τις δύο χώρες, έθεσαν τα ζητήματα για να υπάρξει ατζέντα αντιμετώπισης των διαφόρων κοινών προβλημάτων, «με προοδευτικό πρόσημο και για τις δυο χώρες», ενώ συζήτησαν και προβλήματα που μπορούν να τεθούν από κοινού στην Ε.Ε., καθώς απασχολούν και τόσο την Ελλάδα, όσο και την Πορτογαλία, όπως η τραπεζική ένωση, η ανεργία και οι επενδύσεις.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των διαδοχικών επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους που ξεκίνησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να συζητήσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης, καθώς και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα συναντήσεων του κ. Τσακαλώτου, αύριο, Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 ο ίδιος θα έχει συνάντηση στο  Παρίσι με τον Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, M. Sapin, ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί στο Ελσίνκι με τον Υπουργό Οικονομικών της Φινλανδίας, Αlexander Stubb.
Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 ο κ. Τσακαλώτος θα βρεθεί στο Αμστερνταμ για να συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας και Πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ενώ την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 θα βρίσκεται στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών Γερμανίας, W. Schauble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης