Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ μπροστά στο καινούριο και το παλιό στις 10/1 - Φαβορί ο Μεϊμαράκης και η ισχυρή αναβάθμιση και έκπληξη Μητσοτάκη

Η ΝΔ μπροστά στο καινούριο και το παλιό στις 10/1 - Φαβορί ο Μεϊμαράκης και η ισχυρή αναβάθμιση και έκπληξη Μητσοτάκη
Η Ν.Δ. δεν θα βρει το δρόμο προς την εξουσία αν δεν αλλάξει, αν δεν έχει να προτείνει κάτι θετικό και ρεαλιστικό
Σήμερα, Κυριακή 10 Ιανουαρίου του 2016 η Νέα Δημοκρατία θα αποκτήσει νέο αρχηγό.
Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα έχει μέλλον και ποιο θα είναι.
Σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι νεοδημοκράτες που θα προσέλθουν στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης αφού ο πρώτος δεν ανάδειξε νικητή.
Οι δημοσκοπήσεις και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δίνουν προβάδισμα στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Πάντως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τη δική του απάντηση στα ευρήματα της δημοσκόπησης που τον φέρνουν να χάνει με διαφορά έως 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Είπε ότι ή ίδια εταιρεία είχε βρει ευρήματα ότι δεν θα ήταν στο δεύτερο γύρο.
Και η υπόθεση έκλεισε.
Η αντιπαράθεση των δύο υποψηφίων πήρε πιο επιθετικά χαρακτηριστικά και οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανέβηκαν λίγες ημέρες πριν το δεύτερο γύρο.
Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι με τις επιλογές που έκανε ως υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά απομάκρυνε από την παράταξη τους πενηντάρηδες και τους μεγαλύτερους ηλικιακά διότι πλήρωσαν τις επιλογές του, χάνοντας την εργασία τους.
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ήταν η κυβερνητική πολιτική που εφάρμοσε και δεν ήταν δική του.
Η προσέλευση του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδης στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα εξαγρίωσε τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, διότι αποδέχθηκε να πάει σε μία κορυφαία συνάντηση που είχε ως θέμα το Ασφαλιστικό.
Είναι γνωστό στους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας ότι ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ ο κ. Βασίλης Κορκίδης έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο συμπέρασμα που οδηγούμαστε είναι ότι η πλευρά Μεϊμαράκη θα επιδιώξει μια σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή απέναντι την κυβέρνηση που σκοπό θα έχει τη φθορά της και μόνο.
Είναι μια πολιτική επιδίωξη.
Δεν αντιλέγει κανείς.
Υπάρχουν όμως τα περιθώρια και ο χρόνος για τη χώρα για μια ακόμη πολιτική σύγκρουση.
Αντέχει ο ελληνικός λαός μια ακόμη δοκιμασία πολιτικής αντιπαράθεσης για να γίνει πρωθυπουργός αν γίνει και ο κ. Μεϊμαράκης.
Μήπως ήταν πιο σωστή η στάση του κ. Κορκίδη να προσέλθει στο διάλογο και στο κάλεσμα του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.
Πάντως ο τελευταίος λόγος ανήκει στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας αυτοί θα επιλέξουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Μήπως όμως είναι η στιγμή να αναλογιστούν ότι οι αδιέξοδες αντιπαραθέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας) έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.
Και κυρίως ο φόβος της ανάληψης ευθύνης για χάρη των ψήφων έφεραν τη χώρα στο σημείο μηδέν ενώ κανένας δεν γνωρίζει πότε η ελληνική οικονομία θα δει φως στο τούνελ.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνεται για την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από το μέλλον που θα διαμορφώσει για τη χώρα.
Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να διαμορφώσει την άποψη ότι θα έρθει εκ νέου η σειρά της να πάρει το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας διότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.
Η προοπτική αυτή και ως προσδοκία δεν συμβαδίζει με τα τελευταία πολιτικά γεγονότα της χώρας.
Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο ΣΎΡΙΖΑ ήρθε από το 4% και ανήλθε εκλογικά στο 36% διότι οι ψηφοφόροι δεν ήθελαν το παλαιό πολιτικό και κομματικό σύστημα.
Η εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου ανέδειξε ότι οι ψηφοφόροι επιλέγουν το καινούργιο, ενώ δεν τους φοβίζει το άγνωστο.
Οι νεοδημοκράτες πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα βρει το δρόμο προς την εξουσία αν δεν αλλάξει, αν δεν έχει να προτείνει κάτι θετικό και ρεαλιστικό.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη από ένα πρόεδρο ο οποίος θα καθίσει απέναντι στη κυβέρνηση απέναντι στα προβλήματα προς αναζήτηση των καλύτερων λύσεων που έχουν ανάγκες οι πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν στην ανεργία στη φτώχεια διότι τα προβλήματα τους τα διαχειρίστηκαν άνθρωποι που φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος και τους απέκρυψαν τη αλήθεια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης