Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η χρηματιστηριακή αναταραχή και οι νέες εντάσεις στη Μ. Ανατολή προβληματίζουν τη Wall Street

FT: Η χρηματιστηριακή αναταραχή και οι νέες εντάσεις στη Μ. Ανατολή προβληματίζουν τη Wall Street
Το διεθνές ενδιαφέρον την ερχόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου στρέφεται ξανά στη Νέα Υόρκη, καθώς ξεκινά η νέα περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων
Παρά την ήπια χρηματιστηριακή ανάκαμψη που καταγράφηκε την Παρασκευή 8/1, η αβεβαιότητα που πηγάζει από την οικονομία και την αστάθεια στα χρηματιστήρια της Κίνας έφερε στην επιφάνεια τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η κινεζική κυβέρνηση αδυνατεί να σταθεροποιήσει τη μεταβλητότητα στις χρηματο-οικονομικές της αγορές.
Αυτό αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times, σύμφωνα με τους οποίους τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν στις κεφαλαιαγορές διεθνώς οι πρώτες συνεδριάσεις του 2016 έχουν καταστήσει τη διαχείριση χαρτοφυλακίων επενδύσεων εξαιρετικά πολύπλοκη, ιδιαίτερα αν συνυπολογιστούν η αναθέρμανση των εντάσεων μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας στο μεταξύ, αλλά και η αναμενόμενη συνέχιση της αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve κατά τη διάρκεια του 2016.
Στο δύσκολο αυτό περιβάλλον, Οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση και πολλοί επιλέγουν να ρευστοποιήσουν τις μετοχικές τους θέσεις, αποφεύγοντας τα χειρότερα.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο στις πρώτες τρεις συνεδριάσεις του 2016, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν εκροές μεγαλύτερες των 12 δισ. ευρώ από μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων που επενδύουν σε αμερικανικές μετοχές.
Το διεθνές ενδιαφέρον την ερχόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου στρέφεται ξανά στη Νέα Υόρκη, καθώς ξεκινά η νέα περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, με τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους να είναι μεταξύ των πρώτων που θα δημοσιοποιήσουν αποτελέσματα.
Οι Financial Times εκτιμούν ότι τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500 έχουν καταγράψει πτώση στο τέταρτο τρίμηνο 2015, κυρίως λόγω των μεγάλων συναλλαγματικών διακυμάνσεων, της ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ, αλλά και της υποχώρησης των τιμών στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης