Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Οι ζώνες με τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι, φτιάχτηκαν στις Βρυξέλλες

Βέλγιο: Οι ζώνες με τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι, φτιάχτηκαν στις Βρυξέλλες
Κατασκευάστηκαν σε ένα διαμέρισμα στο Schaerbeek, το οποίο είχε νοικιάσει ένας εκ των υπόπτων που συνελήφθησαν από τις βελγικές αρχές
Οι ζώνες με τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν από τους τρομοκράτες που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου 2015, είχαν κατασκευαστεί στο Schaerbeek, έναν δήμο των Βρυξελλών, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκαν σε ένα διαμέρισμα στην εν λόγω περιοχή, το οποίο είχε νοικιάσει ένας εκ των υπόπτων που συνέλαβαν οι βελγικές αρχές και που εκτιμάται ότι εξυπηρετούσε παράλληλα ως καταφύγιο του Salah Abdeslam, του μόνου που δεν έχασε τη ζωή του εκείνο το βράδυ, μετά τις επιθέσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «De Standaard», το "εργαστήριο" για την παρασκευή των βομβών ανακαλύφθηκε στις 9 Δεκεμβρίου, όμως η πληροφορία αυτή δεν έγινε γνωστή παρά μόνο τώρα.
Οι ερευνητές εντόπισαν στο διαμέρισμα υπόλοιπα εκρηκτικών, όπως και τρεις ζώνες ραμμένες στο χέρι και οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά εκρηκτικών.
Αυτές οι ζώνες εκρηκτικών, που χρησιμοποιήθηκαν από τους τρομοκράτες στην επίθεση στο θέατρο Bataclan και στα περίχωρα του Stade de France, είχαν φθάσει στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου που είχε νοικιάσει ο Abdeslam στα περίχωρα του Παρισιού.
Οι ερευνητές κατάφεραν επίσης να εντοπίσουν ένα ηλεκτρονικό ίχνος του Salah Abdeslam, κάτι που τους κάνει να υποπτεύονται ότι ο τρομοκράτης μπορεί να έμεινε στο διαμέρισμα των Βρυξελλών μετά τη φυγή του από το Παρίσι και τις επιθέσεις εκεί προς το Βέλγιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης