Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο χαμένος διαγωνισμός της Ιντραλότ στις ΗΠΑ και τα νέα δεδομένα στη διαχείριση του τζόγου

tags :
Ο χαμένος διαγωνισμός της Ιντραλότ στις ΗΠΑ και τα νέα δεδομένα στη διαχείριση του τζόγου
Επισημαίνεται ότι ο ετήσιος τζίρος του παιγνιδιού στην Πολιτεία της Βόρεια Καρολίνα ήταν πέρυσι 2 δις δολάρια
Εκτός παιγνιδιού βρέθηκε η Ιντραλότ σε έναν από μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς για το Σκράτς που έκανε η πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ.
Στο διαγωνισμό «κατέβηκαν» αντίπαλοι του ελληνικού ομίλου οι διεθνείς ανταγωνιστές του GTech και Scientific Games με τις δύο τελευταίες να μοιράζονται δουλειά ύψους 26,6 εκ δολαρίων το χρόνο εκ των οποίων τα 17,8 δολάρια θα λάβει η πρώτη.
H Gtech θα παρέχει το software και τα συστήματα ασφαλείας καθώς και την παραγωγή ΣΚΡΑΤΣ μέσω υπολογιστών έως το 2027. Η Scientific Games, ανέλαβε να τυπώνει και διαθέτει σε όλη τη Βόρεια Καρολίνα Σκράτς έως το 2025.
Και στις δύο συμβάσεις υπάρχει δικαίωμα επέκτασης ενώ όπως ισχυρίζεται η αρμόδια Επιτροπή Παιγνίων της Βόρειας Καρολίνας ,ε τη συμφωνία αυτή επιτυγχάνεται όφελος για την Πολιτεία περί το 23% σε ετήσια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση της Πολιτείας της Βόρειας Καρολίνα μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη διεθνή αγορά καθώς κινείται εκτός του μοντέλου που συνηθίζεται στη διάθεση τυχερών παιγνίων διεθνώς.
Συγκεκριμένα αντί να αναθέσει σε μια εταιρία ολόκληρη τη λειτουργία του τυχερού παιγνιδιού τη σπάζει σε κομμάτια και ουσιαστικά ο λειτουργός της υπηρεσίας είναι το κράτος που στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να κερδίζει περισσότερα.
Επισημαίνεται ότι ο ετήσιος τζίρος του παιγνιδιού στην Πολιτεία της Βόρεια Καρολίνα ήταν πέρυσι 2 δις δολάρια.
GTECH έκανε το πρώτο συμβόλαιο με την Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας το 2006 όταν η Scientific Games είχε εμπλακεί σε υπόθεση εγκληματικής απάτης κατά την έναρξη λειτουργίας της λοτταρίας.

Νίκος Καρούτζος 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης