Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Έκκληση Merkel για τη δημόσια ασφάλεια, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία

FT: Έκκληση Merkel για τη δημόσια ασφάλεια, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία
Σφοδρή κριτική από το ακροδεξιό AfD, αλλά και από το βαυαρικό CSU για την αδυναμία ελέγχου στις κοινότητες των μεταναστών
Έκκληση στις τοπικές αρχές να εξασφαλίσουν ότι οι δημόσιοι χώροι παραμένουν ασφαλείς για τις γυναίκες απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία κατά τη διάρκεια της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και εν μέσω σφοδρής κριτικής για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό.
Όπως αναφέρουν σε εκτενές ρεπορτάζ τους οι Financial Times, η παρέμβαση της καγκελαρίου ήρθε καθώς το ακροδεξιό και πολέμιο των προσφύγων κόμμα AfD κεφαλαιοποιεί την οργή των πολιτών, κατηγορώντας τη φιλελεύθερη πολιτική της Merkel για τις επιθέσεις, οι οποίες φέρεται να πραγματοποιήθηκαν από άνδρες αραβικής ή βορειοαφρικάνικης εμφάνισης.
«Θέλουμε δημόσιους δρόμους και πλατείες που είναι ασφαλείς για τους άνδρες και τις γυναίκες», είπε εκπρόσωπος της Merkel, ζητώντας από την αστυνομία να προχωρήσουν με τις έρευνές τους ανεξαρτήτως της εθνικής προέλευσης των δραστών.
Η καταιγίδα που ξέσπασε για τα γεγονότα της Κολωνίας έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο για την καγκελάριο, με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 να δείχνουν ότι το 2015 έφτασαν στη Γερμανία 1,1 εκατ. πρόσφυγες, καθώς η έλευση του χειμώνα δεν φαίνεται να σταμάτησε τις ροές που σημειώνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Η κα Merkel την Τετάρτη παραβρέθηκε σε μία συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με βουλευτές του CSU, το αδερφό κόμμα από τη Βαυαρία στο δικό της CDU (Χριστιανοδημοκράτες), οι οποίοι και έχουν ασκήσει τη δριμύτερη κριτική για τους χειρισμούς στο προσφυγικό.
Στην κορυφή της ατζέντας βρισκόταν η πρόταση του CSU για ετήσιο πλαφόν στις αφίξεις που θα καθοριστεί σε 200.000 πρόσφυγες.
Από την άλλη, το AfD σημείωνε στην ιστοσελίδα του ότι «η βία της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ήταν το πρώτο αποτέλεσμα του επικίνδυνου μείγματος της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, της αδικαιολόγητης αποτυχίας της κυβέρνησης και των πολιτικών παρεμβάσεων».
Η έκκληση της κας Merkel για εντατικοποίηση των μέτρων για τη δημόσια ασφάλεια έρχονται μετά τους ισχυρισμούς ότι η αστυνομία στις μεγάλες γερμανικές πόλεις κάνει τα στραβά μάτια σε εγκληματικές συμπεριφορές στις κοινότητες των μεταναστών, προκειμένου να μην προκαλέσει αναταραχή στις διεθνείς σχέσεις.
Στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μάρτυρες είπαν ότι η αστυνομία επέτρεψε σε εκατοντάδες μεθυσμένους νεαρούς άνδρες να συγκεντρωθούν μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, στην κεντρική πλατεία της πόλης, και αργότερα δεν μπόρεσε να ελέγξει τα πλήθη και να αποτρέψει τις μαζικές επιθέσεις κατά γυναικών.
Ο υπ. Εσωτερικών Thomas de Maizière, στενός συνεργάτης της Merkel, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που επέκριναν την αστυνομία, τονίζοντας ότι δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο της κατάστασης.
«Η αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης