Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Για το 2016 οι φορολογούμενοι να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις

Αλεξιάδης (αναπ. ΥΠΟΙΚ): Για το 2016 οι φορολογούμενοι να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις
Άμεση νομοθετική ρύθμιση για τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
Την θέση πως οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις για το 2016 διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.
Ο κ.Αλεξιάδης κληθείς να απαντήσει στο ποιες αποδείξεις πρέπει να κρατούν και ποιες όχι οι φορολογούμενοι, ξεκαθάρισε ότι είναι υποχρεωμένοι να τις κρατάνε όλες, μέχρι να νομοθετηθεί η επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών, την οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Με αφορμή άλλη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, σχετικά με τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τον έλεγχο του.
Ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για ασήμαντα έσοδα που εισπράττει μέχρι σήμερα το δημόσιο από τον διαδικτυακό τζόγο, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές για να ελέγχονται πλέον και να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρωθούν.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, από τις 24 εταιρείες διαδικτυακού τζόγου που υπάρχουν στην Ελλάδα το 2012 το Δημόσιο εισέπραξε μόλις 31.179 ευρώ, το 2013 5.500 ευρώ και το 2014, 27.366 ευρώ.
«Δεν θα αφήσουμε κανένα να φοροδιαφεύγει.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς και καταλήξουμε για τον διαδικτυακό τζόγο, θα φέρουμε νομοθετικές ρυθμίσεις με νέες άδειες, και θα θεσπιστεί ένα σαφές πλαίσιο φορολογικού ελέγχου.
Παράλληλα θα ενισχύσουμε τη συνεργασία των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων.
Πολύ μεγάλο ρόλο θα παίζει το νέο αναδιοργανωμένο ΣΔΟΕ το οποίο θα έχει ειδικό τμήμα για τον διαδικτυακό τζόγο και θα είναι σε συνεργασία με την αστυνομία» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης