Τελευταία Νέα
Πολιτική

Β. Μεϊμαράκης (ΝΔ): Δεν μπορούν την ελληνική κοινωνία να τη διαφεντεύουν 15 οικογένειες

Β. Μεϊμαράκης (ΝΔ): Δεν μπορούν την ελληνική κοινωνία να τη διαφεντεύουν 15 οικογένειες
«Έχω κηρύξει ανελέητο πόλεμο στην σκληρή λιτότητα»
«Δεν μπορούν την ελληνική κοινωνία να τη διαφεντεύουν 15 οικογένειες», υποστήριξε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΕΡΤ».
Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως «δεν μπορεί να είναι το μόνο σου κριτήριο ότι είσαι γιος πολιτικής οικογένειας», ενώ σημείωσε ότι δεν στοχοποιεί συγκριμένα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά αναφέρεται στο πως οραματίζεται τη ΝΔ.
Ο κ. Μεϊμαράκης, υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, επεσήμανε ότι για αυτόν το εκλογικό αποτέλεσμα του α’ γύρου δεν ήταν έκπληξη, όπως έκπληξη δεν ήταν και η 2η θέση του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο δεν βλέπει ούτε ως φαβορί, ούτε ως αουτσάιντερ.
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι πιστεύει και μετέχει σε μια μάχη ιδεών και όχι σε μια μάχη γενεών, χαρακτηρίζοντας ρατσιστικό το ηλικιακό κριτήριο για την επιλογή του νέου προέδρου της ΝΔ.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι σέβεται τη ιστορία της παράταξης και δεν πιστεύει ότι πρέπει να τα αλλάξει όλα, αλλά να προχωρήσει σε «ανανέωση της παράταξης», ανανέωση «δομών και προσώπων με αξιοκρατία».
«Σέβομαι την ιστορία της παράταξης», είπε χαρακτηριστικά.
Αν και ισχυρίστηκε ότι δεν γίνεται το ατού κάποιου να είναι ότι είναι γιος πολιτικής οικογένειας, εντούτοις τόνισε ότι δεν προβαίνει σε αποκλεισμούς, καθώς «δεν πιστεύω ότι δεν είναι άξιος κάποιος επειδή είναι γιος πολιτικού ή επιχειρηματία».
Μάλιστα, όπως είπε, ο Κώστας Καραμανλής αποδείχθηκε ένας αγαπητός πρόεδρος, που κέρδισε τον κόσμο, αλλά και τα στελέχη της ΝΔ, καθώς ήταν δίπλα τους στις μάχες.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Εφόσον εκλεγώ στα σοβαρά ζητήματα θα ζητάω τη γνώμη του κ. Μητσοτάκη».
Κληθείς να σχολιάσει την εμφανή στήριξη του κ. Γεωργιάδη στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, ο υποψήφιος πρόεδρος άφησε αιχμές σχολιάζοντας: «Οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα και ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα.
Το δίλημμα στο β’ γύρο είναι ανάμεσα σε δύο υποψηφίους και όχι τέσσερις.
Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να πει ότι έχει δικό του το ποσοστό του α' γύρου των εκλογών».
Παράλληλα σημείωσε ότι «ο πρόεδρος ανεξαρτήτως ποσοστού είναι πρόεδρος και υπόλοιποι δεν είναι αντιπολίτευση αλλά συνεργάτες στο έργο» και υπογράμμισε ότι ο κόσμος δεν «μας ψηφίζει για να κάνουμε παρέα και να είμαστε φίλοι, αλλά για τις ιδέες μας και για να λύσουμε τα προβλήματά του».
Σε ερώτημα για το αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της ΝΔ απάντησε: «Στη ΝΔ μας ενώνει ο αγώνας μας για τις ιδέες μας.
Τα όργανα που λειτουργούν κατά πλειοψηφία παίρνουν τις αποφάσεις.
Δεν είναι ανάγκη να θέσω θέμα ή να κάνω διαγραφές, όποιος δεν συμφωνεί μπορεί να αποχωρήσει».
Έπειτα ο κ. Μεϊμαράκης θέλησε να καταστήσει σαφές πως σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης υπήρξαν αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για τα μέτρα και «για τον ΕΝΦΙΑ, την ΕΡΤ, το γάλα…».
«Να μην υπάρχει σύγχυση και παραπληροφόρηση», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Δεν δίστασε να ρίξει και βολές κατά του ανθυποψηφίου του λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι τις απολύσεις τις έκανε ο ίδιος και όχι η τρόικα. Δεν θα άφηνε να του κλέψουν τη... δόξα».
Στη συνέχεια διακήρυξε: «Έχω κηρύξει ανελέητο πόλεμο στην σκληρή λιτότητα. Δεν μπορεί να βλέπεις τους ανθρώπους σαν αριθμούς» και συνέχισε, «πρέπει τα λάθη να τα καταγράψουμε, να τα κρίνει η ιστορία και να μην τα επαναλάβουμε».
Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε με τον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, σημείωσε ότι ουδέποτε είπε τη λέξη «πορτιέρης», αλλά επανέλαβε την άποψη ότι ευθύνεται για τη διάλυση του κόμματος και δεν κάνει για γραμματέας.
Ίσως να έκανε για κάποια άλλη θέση, πρόσθεσε, τονίζοντας «ο Παπαμιμίκος δεν είναι κακό παιδί, αλλά έχασε όλες τις εκλογές και με βάση το καταστατικό που έφτιαξε δεν φεύγει».
«Δεν μπορούμε να του κάνουμε καν πρόταση μομφής, επεσήμανε.
Τέλος, αναφερθείς στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι δεν κράτησε τις υποσχέσεις του, καθώς είχε πει ότι τα μέτρα του Αυγούστου θα είχαν θετικό πρόσημο και ότι δεν θα πήγαινε σε εκλογές
«Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί μια πολιτική με φόρους και περικοπές. Μας οδηγεί στην ύφεση», προειδοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ λέει ένα ξεκάθαρο όχι σε περικοπή των συντάξεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης