Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών επί τάπητος στη συνάντηση του Τσίπρα με τις εργοδοτικές οργανώσεις αύριο 7/1

Η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών επί τάπητος στη συνάντηση του Τσίπρα με τις εργοδοτικές οργανώσεις αύριο 7/1
Oι τέσσερις εργοδοτικές οργανώσεις φέρονται να αποδέχονται μια μικρή αύξηση των εισφορών, ωστόσο με ανταλλάγματα
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων εργοδοτικών οργανώσεων θα έχει αύριο, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, βάζοντας επί τάπητος το θέμα της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών.
Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι και οι τέσσερις εργοδοτικές οργανώσεις αποδέχονται μια μικρή αύξηση των εισφορών ζητώντας ωστόσο από την κυβέρνηση να υπάρξουν διευκολύνσεις στην υπάρχουσα αλλά και τη νέα επιχειρηματικότητα στον νέο αναπτυξιακό νόμο αλλά και στο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σε ότι αφορά τον αναπτυξιακό νόμο οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν ευκολότερη και με απλές διαδικασίες στα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ ενώ σε ότι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο φέρονται να ζητούν διευκολύνσεις στη φορολόγηση οι οποίες θα συνδέονται με την διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας και την δημιουργίας νέων.
Όλες πάντως οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η αυριανή συνάντηση θα έχει θετικό πρόσημο με τους εργοδότες να συμφωνούν στην ελληνική πρόταση γι το νέο ασφαλιστικό και κυρίως στην μικρή αύξηση των εισφορών η οποία θα έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
Ενδεικτικό είναι ότι η αυριανή συνάντηση είχε κλειδώσει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός ενώ είχε προηγηθεί προεργασία αρκετών ημερών και αλλεπάλληλες συναντήσεις συγκεκριμένου κομματικού στελέχους και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας με τους εκπροσώπους των εργοδοτών.

Δ. Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης