Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φέρονται ανέντιμα και με θρασύτητα – Φέρουν πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού

Κουίκ: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φέρονται ανέντιμα και με θρασύτητα – Φέρουν πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού
Την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ο Τέρενς Κουίκ
Πυρά κατά της αντιπολίτευσης, ειδικότερα κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε σήμερα, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Τέρενς Κουίκ.
Ειδικότερα, ο κ. Κουίκ κατηγόρησε τα δύο κόμματα για ανέντιμη και θρασύτατη στάση στο ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί επί τριάντα χρόνια δεν τολμούσαν να δώσουν λύση και τώρα δεν συμφωνούν σε έναν εθνικό διάλογο».
«Αυτό είναι πολιτική ατιμία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε πως «η Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος».
Αναλυτικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Καβάλα, ανέφερε: «Αυτή η Άγια μέρα του Αγιασμού των Υδάτων και των Φώτων, εύχομαι να φωτίσει όλους μας.
Και προπαντός να φωτίσει εκείνους που έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν στην ανόρθωση της Ελλάδας, γιατί ήταν εκείνοι που την οδήγησαν στην καταστροφική κρίση.
Και για να προλάβω το βέβαιο ερώτημά σας, που θα αφορά το Ασφαλιστικό, η ευχή που κάνω αφορά ιδιαίτερα όλο εκείνο το πολιτικό σύστημα των δύο κομμάτων που κάποτε εναλλάσσονταν στην εξουσία».
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.
Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν την επιπλέον ευθύνη του κακουργηματικού PSI που διέλυσε τα Ταμεία.
Τριάντα ολόκληρα χρόνια το Ασφαλιστικό ήταν ένα υπαρκτό πρόβλημα, που επιζητούσε άμεση και θαρραλέα λύση.
Τριάντα ολόκληρα χρόνια τα δύο συγκεκριμένα κόμματα συμπεριφέρθηκαν με ανεντιμότητα, με ανευθυνότητα και με ατολμία.
Έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και το ένα πέταγε το μπαλάκι στο άλλο. Ακόμα και οι Υπουργοί της ίδιας κυβέρνησης πετούσε ο ένας το μπαλάκι στον άλλον.
Έχουν το θράσος να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση εκείνοι, που δεν ήθελαν την λύση προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους τους, όμηροι αδίστακτων συνδικαλιστών.
Είχε δώσει μια προσωρινή λύση ο Νόμος Σιούφα.
Αλλά, τόσο εύκολα ξεχνάμε τί έγινε, όταν έφερε την πιο αποφασιστική λύση το 2001 ο τότε Υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης;
Έπεσαν να τον «φάνε» όλοι.
Με πρωταγωνιστές τους Συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και τους ίδιους τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και με συνακόλουθους, όχι μόνο τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ, ακυρώθηκε εν τη γένεση του ένα θεσμικό πλαίσιο, που - αν είχε ψηφιστεί - σήμερα δεν θα μιλούσαμε για Ασφαλιστικό ζήτημα.
Και όλοι αυτοί σήμερα, μαζί με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, χωρίς να εξαιρώ και το ΚΚΕ, βάλλουν εναντίον της κυβέρνησης, που κληρονόμησε τη βόμβα του Ασφαλιστικού και που αν μη τι άλλο, έχει το θάρρος να το οδηγήσει στην καλύτερη δυνατή λύση.
Διότι, αν δεν το πράξει, τότε σε 2 - 3 χρόνια από σήμερα, κανένας Έλληνας δεν θα μπορεί να εισπράξει καμία σύνταξη.
Και εκεί που εμείς έχουμε το θάρρος, χωρίς να θιγεί η κυρία σύνταξη, χωρίς να θιγούν οι επικουρικές κάτω των 150 Ευρώ και με σκληρές διαπραγματεύσεις για να συμφωνηθεί επιτέλους ένα δίκαιο Ασφαλιστικό σύστημα, με άξονα μία εγγυημένη κατώτατη εθνική σύνταξη, έχουμε απέναντί μας όλη την Αντιπολίτευση, που όχι μόνο με έλλειψη θάρρους όπως απέδειξε το παρελθόν τους, αλλά με θράσος και με την ανεντιμότητα που τους διακρίνει, δεν προσέρχονται στον Εθνικό διάλογο που τους ζητήσαμε, στην Εθνική συναίνεση που πρότεινε ο Πρωθυπουργός ώστε να λύσουμε – επαναλαμβάνω – το πρόβλημα που αυτοί και μόνο αυτοί δημιούργησαν.
Αυτό είναι πολιτική ατιμία...
Παρά την επαίσχυντη προβοκατόρικη προπαγάνδα που κάνουν τα περισσότερα Αθηνοκεντρικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά και ορισμένα έντυπα, ελπίζω να αντιλαμβάνεται ο λαός την εντιμότητα της ευθύνης που έχουμε αναλάβει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Και αντί κάποιοι να τα βάζουν μαζί μας, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να στραφούν εναντίον των κομμάτων της Αντιπολίτευσης που έχουν όλη την ευθύνη στο μερτικό τους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης