Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης (ΝΔ): Δεν είμαι ούτε φαβορί ούτε outsider στις εκλογές της Κυριακής – Κηρύσσω ανένδοτο στη σκληρή λιτότητα

Μεϊμαράκης (ΝΔ): Δεν είμαι ούτε φαβορί ούτε outsider στις εκλογές της Κυριακής – Κηρύσσω ανένδοτο στη σκληρή λιτότητα
Δεν είμαι ούτε μνημονιακός ούτε αντιμνημονιακός υπογράμμισε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ
Την εκτίμηση ότι δεν είναι ούτε φαβορί ούτε outsider στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ διατύπωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν και πάλι μαζικά στις κάλπες, υπενθυμίζοντας τους ότι αυτήν την φορά δεν χρειάζεται να καταβάλλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Μεϊμαράκης υποστήριξε πως όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ είχαν μια πολιτισμένη παρουσία με εξαίρεση την περίοδο της αναβολής των εκλογών, όταν όπως είπε, ένα τεχνικό πρόβλημα εξελίχθηκε σε πολιτικό.
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει σε περίπτωση που ηττηθεί την Κυριακή, ο κ.Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «θα είναι στρατιώτης της παράταξης» και πως «ότι μου πει ο κ.Μητσοτάκης, θα το εφαρμόσω».
«Είμαι αυτός που από το 1974 ουδέποτε έφυγα από τη ΝΔ.
Ακόμα και στις ήττες και στις στενοχώριες» υποστήριξε ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος υποστήριξε πως οραματίζεται μια ΝΔ, η οποία θα δίνει σε όλα τα στελέχη και τα μέλη της τα ίδια δικαιώματα και δυνατότητες.
Ο κ.Μεϊμαράκης υποστήριξε πως δεν επέκρινε τον κ.Μητσοτάκη για τις απολύσεις, αλλά υποστήριξε πως η σκληρή πολιτική λιτότητας έληξε.
«Η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να υπάρχει.
Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν.
Ήμουν κατά των απολύσεων αλλά και κατά των προσλήψεων.
Πιστεύω ότι στην παρούσα φάση το ελληνικό κράτος θα πρέπει ποιοτικά να βελτιωθεί και να μην κάνει άλλες προσλήψεις.
Το κράτος πρέπει να είναι επιτελικό.
Κηρύσσω ανένδοτο κατά της πολιτικής λιτότητας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μεϊμαράκης.
Όπως είπε ο κ.Μεϊμαράκης δεν είναι ούτε μνημονιακός ούτε αντιμνημονιακός.
«Υπήρχαν προτάσεις στα μνημόνια που έπρεπε να υλοποιηθούν και άλλες που ήταν υπερβολικές» τόνισε ο κ.Μεϊμαράκης αναφέροντας ότι θα δώσει μάχη για να γυρίσουν στη ΝΔ όσοι έφυγαν από το κόμμα διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά μέτρα.
Επιπλέον, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι η ΝΔ το περασμένο καλοκαίρι δεν ψήφισε μέτρα, αλλά χρονοδιάγραμμα και στόχους.
Ερωτηθείς για τη στάση που τήρησε ο κ.Τζιτζικώστας, ο κ.Μεϊμαράκης επεσήμανε πως «οι ψηφοφόροι δεν ανήκουν σε κανέναν, δεν τους έχουμε στο κουκούλι μας».
Ο κ. Μεϊμαράκης κατέστησε σαφές ότι η Ν.Δ. πάντα βρισκόταν σε κυβερνητική στρατηγική, καθώς και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο ήταν έτοιμη να κυβερνήσει.
«Η θέση του κ. Μητσοτάκη είναι λάθος» πρόσθεσε, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί ανετοιμότητας του κόμματος.
«Όλα αυτά θα συζητηθούν στα όργανα του κόμματος, δίχως τη λογική της απόδοσης ευθυνών» τόνισε ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να γίνει κανένα ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της παράταξης».
Σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε ότι οι μεταξύ τους σχέσεις είναι «πάρα πολύ καλές» και τόνισε ότι «έχω συνεχή επικοινωνία με όλους τους πρώην πρωθυπουργούς».
Ερωτηθείς για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, σημείωσε ότι «είναι κακός γραμματέας και διέλυσε το κόμμα», καθώς «μπήκε σε θέση πάνω από το μπόι του».
Ο κ.Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι δεν «βλέπει» διάσπαση, αφήνοντας βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης ορισμένων προσώπων ενώ για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε πως δεν τον εμπιστεύεται.
«Ήταν πολιτικός τυχοδιωκτισμός οι εκλογές που προκήρυξε ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους πολίτες, γι αυτό δεν τον εμπιστευόμαστε» υποστήριξε ο κ.Μεϊμαράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης