Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Με 46% προηγείται στην παράσταση νίκης ο Μεϊμαράκης, έναντι 30% του Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση Pulse: Με 46% προηγείται στην παράσταση νίκης ο Μεϊμαράκης, έναντι 30% του Μητσοτάκη
Ο Κυρ. Μητσοτάκης εικάζεται ότι μπορεί να οδηγήσει στην εκλογική νίκη τη ΝΔ, με ποσοστό 31%


Μια δημοσκόπηση με…αντιφατικά στοιχεία έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, να προσδώσει σε αυτή στοιχεία «θρίλερ».
Ειδικότερα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ο πιο κατάλληλος να πετύχει τόσο την ανανέωση της ΝΔ, όσο και την εκλογική νίκη για το κόμμα, αλλά και να ασκήσει καλύτερη αντιπολίτευση, εντούτοις ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «κλέβει» την παράσταση νίκης.
Αναλυτικότερα, στο ερώτημα της εταιρείας Pulse, «ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τελικά στις εκλογές για αρχηγό της ΝΔ» (παράσταση νίκης), ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με ποσοστό 46%, έναντι 30% του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το 24% δεν έχουν διαμορφώσει άποψη (δεν γνωρίζω/δεν απαντώ).
Ο κ. Μεϊμαράκης φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και για την ενότητα του κόμματος, καθώς σε σχετικό ερώτημα εκτιμάται ότι είναι ο πιο κατάλληλος να εγγυηθεί την ενότητα της ΝΔ, με ποσοστό 36%, έναντι 26% του κ. Μητσοτάκη.
Σημειώνεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έρχεται… τρίτος σε αυτό το ερώτημα, καθώς το 29% απάντησε ότι κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν είναι ο κατάλληλος.
Σε όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα, ωστόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης «κερδίζει» την ψήφο.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποιος από τους δύο (Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης) μπορέι να τα καταφέρει καλύτερα στην ανανέωση του κόμματος, το 38% των ερωτηθέντων απαντούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης , το 23% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το 33% κανένας από τους δύο.
Στο ερώτημα ποιος μπορεί να καταφέρει καλύτερα το άνοιγμα και τη διεύρυνση των ορίων της σημερινής ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37% έναντι 23% του Βαγγέλη Μειμαράκη, ενώ το 31% των ερωτηθέντων απαντά κανένας από τους δύο.
Στο ερώτημα ποιος από τους δύο μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη και να γίνει καλύτερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 31%, έναντι 21% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ το 37% απαντά κανένας από τους δύο.
Στο ερώτημα ποιος μπορεί να ασκήσει καλύτερη αντιπολίτευση, το 36% των ερωτηθέντων απαντούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 25% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το 30% κανένας από τους δύο.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του Action 24, η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας, η διεύρυνση των ορίων της παράταξης και η εκλογική της νίκη θεωρούνται από την κοινή γνώμη ως τα τρία πιο σημαντικά στοιχεία, ενόψει της εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή 10 Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι η πανελλαδική έρευνα έγινε σε δείγμα 1.111 ατόμων, γενικού πληθυσμού με δικαίωμα ψήφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης