Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Η Ελλάδα σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές για τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό

Telegraph: Η Ελλάδα σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές για τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθεί παράλογες απαιτήσεις, επισημαίνει η Telegraph
Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται εκ νέου σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές της χώρας, μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να μην δεχθεί νέες μειώσεις στις συντάξεις, διατυπώνει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
«Oι δαπάνες για τις συντάξεις αποτελούν το βασικό πρόσκομμα στη συμφωνία για το ασφαλιστικό ανάμεσα στην Αθήνα και την τρόικα των δανειστών», αναφέρει συγκεκριμένα η έγκριτη βρετανική εφημερίδα και προσθέτει πως «το ΔΝΤ έχει ασκήσει πιέσεις για πιο έντονες περικοπές στις δαπάνες για τις συντάξεις».
Ως αποτέλεσμα αυτών των πιέσεων, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας το ΔΤΝ, επισημαίνει μάλιστα η εφημερίδα.
Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθεί παράλογες απαιτήσεις, ενώ η κυβέρνηση ευελπιστεί να ικανοποιήσει τους δανειστές εφαρμόζοντας μέτρα ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος επιχειρώντας να προστατεύσει τις συντάξεις των φτωχότερων στρωμάτων».
Η Telegraph παραδέχεται ότι οι συνταξιοδοτικές δαπάνες στην Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 40% την τελευταία πενταετία, τονίζοντας, δε, ότι αυτή η συρρίκνωση έχει κριθεί αντισυνταγματική από τις δικαστικές αρχές της χώρας.


Τις πιο υψηλές συνταξιοδοτικές δαπάνες στην Ευρωζώνη έχει η Ελλάδα 

Embedded image permalink

Το σχέδιο που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνει την αύξηση των εισφορών και αναμένεται να συζητηθεί με τους θεσμούς προτού ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αργότερα μέσα στον Ιανουαρίο.
Ο έλληνας πρωθυπουργός, που υπέγραψε ένα βαρύ Μνημόνιο 86 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, έχει τονίσει ότι δεν θα δεχθεί «παράλογες απαιτήσεις», ενώ η κυβέρνησή του επιθυμεί να ικανοποιήσει τους θεσμούς με «ισοδύναμα μέτρα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι ένα από τα τελευταία δίχτυα ασφαλείας σε μια χώρα όπου η ανεργία ανέρχεται σε πάνω από 20%, καταλήγει η Telegraph .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης