Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην επαναλειτουργία βιομηχανιών από νέους επενδυτές στοχεύει η κυβέρνηση

Στην επαναλειτουργία βιομηχανιών από νέους επενδυτές στοχεύει η κυβέρνηση
Τα κτίρια θα πρέπει να διαθέτουν επαρκή κτιριακή υποδομή και μηχανολογικό εξοπλισμό
H κυβέρνηση στοχεύει στην επαναλειτουργία βιομηχανιών που διέκοψαν για διαφορετικούς λόγους τη λειτουργία τους και βρίσκονται στα «χέρια» των τραπεζών, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.
Σε συνέντευξή της στο «Πρακτορείο 104,9 FM» τόνισε ότι οι βιομηχανίες μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να κρατικοποιηθούν και οι νέοι ιδιοκτήτες θα προκύψουν μέσα από διαγωνισμούς και σε συνεννόηση με τις τράπεζες.
«Θα πρέπει να διαθέτουν επαρκή κτιριακή υποδομή και μηχανολογικό εξοπλισμό, δεν μιλάμε για ερείπια.
Πρόκειται για βιομηχανίες οι οποίες με μια μικρή προσπάθεια μπορούν να αναβιώσουν» σημείωσε η κ. Τζάκρη και πρόσθεσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η κρίση ως ευκαιρία, να επιστρέψουν στις δουλειές όσοι απολύθηκαν και επιπλέον να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Το αρμόδιο υπουργείο θα διευκολύνει τους νέους επενδυτές να εξασφαλίσουν νέες άδειες λειτουργίας και επισήμανε χαρακτηριστικά πως θα τις «παρουσιάσουμε με το κλειδί στο χέρι ως καινούργια σχέδια επενδυτικά μέσα από μια διαδικασία διαφάνειας, δηλαδή νέοι επενδυτές να πάρουν έτοιμες βιομηχανίες».
Υπογράμμισε ότι εκτός από το σχέδιο επαναλειτουργίας αργουσών βιομηχανιών, η κυβέρνηση στοχεύει ταυτόχρονα στην επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, χαρακτηρίζοντας το πολύ σημαντικό εργαλείο και το φόρουμ για τη βιομηχανία, για τη διαμόρφωση και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.
«Το ζητούμενο για τη χώρα είναι να δημιουργήσουμε μέσω της ανάπτυξης, της βιομηχανικής παραγωγής, σταθερές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας» κατέληξε η κ. Τζάκρη.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης