Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χρονιά ορόσημο για την MIG το 2016 – Θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις στρατηγικής θα ενισχυθεί με 500-600 εκατ από την Κύπρο

tags :
Χρονιά ορόσημο για την MIG το 2016 – Θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις στρατηγικής θα ενισχυθεί με 500-600 εκατ από την Κύπρο
Η MIG με 825 εκατ καθαρή εσωτερική αξία εμφανίζει κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό χρηματιστήριο 51 εκατ.
Μια εταιρία με προ φόρων προβλέψεων και αποσβέσεων κέρδη 133 εκατ στο 9μηνο του 2105 και με βελτίωση σε όλες τις εταιρίες του ομίλου – που είναι ηγέτιδες στους κλάδους που δραστηριοποιούνται – η MIG θα βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων το 2016.
Το 2016 αναμένεται και τα τελικά μετά φόρων αποτελέσματα να είναι κέρδη αποτελώντας χρονιά σταθμό μετά από 5 πέτρινα χρόνια μεγάλων ζημιών και λογιστικών υποαξιών.
Η MIG έχει αξία και θεωρητικά η κεφαλαιοποίηση της θα έπρεπε να ήταν πάνω από 500 εκατ αλλά όλα αυτά δεν μπορούν ακόμη να αποτιμηθούν καθώς η αγορά δεν μπορεί να αξιολογήσει αξίες λόγω της αβεβαιότητας και των πολλών σοκ που έχει υποστεί.
Η MIG με όρους τελικών αποτελεσμάτων εμφανίζει ζημίες 34 εκατ στο 9μηνο του 2015 ενώ από το 2016 θα μπορούσε να επανέλθει στα καθαρά κέρδη.
Η MIG διαθέτει κεφάλαια, έχει αναδιαρθρώσει τον δανεισμό της, έχει συνάψει στρατηγικές συμμαχίες και προσεχώς θα ληφθούν αποφάσεις και για το ποσοστό που κατέχει η Πειραιώς 28,5% στην εταιρία συμμετοχών.
Το 2016 πέραν της κερδοφορίας είναι πολύ κρίσιμη χρονιά και για ακόμη δύο λόγους για την MIG
1)Θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στο διαιτητικό δικαστήριο για τα κεφάλαια που θα πληρώσει η Κύπρος στην MIG και εκτιμώνται κατ΄ ελάχιστο 500-600  εκατ
2)Η εταιρία θα αρχίσει να αυξάνει τα κεφάλαια της λόγω αντιστροφής των υποαξιών αν και εφόσον βεβαίως δεν υπάρξει νέα πολιτική και οικονομική εκτροπή.

Μετοχική σύνθεση MIG
Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης