Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Πάνω από 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό - Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις

Τσίπρας: Πάνω από 153  βουλευτές θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό - Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις
Το 2016 θα είναι έτος επιστροφής στην ανάπτυξη, τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
Οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό θα είναι περισσότεροι από 153, εκτιμά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη Real News.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας στέλνει μήνυμα στους δανειστές ότι «θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες», σημειώνοντας ότι «δεν θα υποκύψουμε στις παράλογες απαιτήσεις τους».
Ακόμη, ο πρωθυπουργός απορρίπτει σενάρια οικονομικής κυβέρνησης και τα χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός» και μάλιστα, εκτιμά ότι οι ιδέες περί οικουμενικής κυβέρνησης ή για νέες εκλογές αποτελούν «σενάρια 'αριστερής παρένθεσης'» τα οποία προωθούνται από εγχώρια συμφέροντα και «θα διαψευστούν».
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δηλώνει βέβαιος ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής και χαρακτηρίζει τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο «εξαιρετική».
Σχετικά με μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Τσίπρας δηλώνει είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό ζητήσει κάποια επαφή, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει προοπτική σταθερής σύμπραξης με την Ένωση Κεντρώων.
Ακόμη, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενίσχυσης των τάξεων της συμπολίτευσης με στελέχη από το κέντρο, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέσα στον Φεβρουάριο.
Όπως αναφέρει, «δεν χρειάζονται νέα μέτρα για να πιάσουμε τους στόχους του προγράμματος το 2016».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το 2016 θα είναι έτος επιστροφής στην ανάπτυξη, που θα φέρει την πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης