Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στυλιανίδης (ΝΔ): Σαφείς οι διαφορές στις πολιτικές που εκφράζουν Μεϊμαράκης – Μητσοτάκης – Δεν κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ

Στυλιανίδης (ΝΔ): Σαφείς οι διαφορές στις πολιτικές που εκφράζουν Μεϊμαράκης – Μητσοτάκης – Δεν κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της νεοφιλελεύθερης οικονομικής αριστοκρατίας και της λαϊκής κεντροδεξιάς τόνισε ο κ.Στυλιανίδης
Την θέση ότι είναι σαφείς οι διαφορές στις πολιτικές που εκφράζουν ο κ.Μεϊμαράκης και ο κ.Μητσοτάκης διατύπωσε ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ο κ.Στυλιανίδης υποστήριξε πως οι ψηφοφόροι της ΝΔ καλούνται στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου να επιλέξουν μεταξύ της νεοφιλελεύθερης οικονομικής και πολιτικής αριστοκρατίας και της λαϊκής - πατριωτικής κεντροδεξιάς.
«Οι  νεοδημοκράτες με την ψήφο τους θα αποφασίσουν ποια παράταξη θα επιλέξουν να αντιπαρατεθεί απέναντι σε μια κυβέρνηση – που όπως είπε – έχει να επιδείξει διπροσωπία και αναποτελεσματικότητα.
Από τη μια υπάρχει ένας ορθολογισμός ο οποίος ικανοποιεί ενδεχομένως τις στατιστικές επιδόσεις της οικονομίας των ελίτ και από την άλλη υπάρχει ένας λαϊκός καπιταλισμός, δηλαδή μια έμφαση κυρίως στο πως θα δώσουμε στην κοινωνία με τη μορφή ίσων ευκαιριών και όχι ευνοιοκρατίας ή οικογενειοκρατίας» υποστήριξε ο κ.Στυλιανίδης.
«Μιλώντας για μικρότερο κράτος μιλούν για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για τυφλές απολύσεις, μιλούν για απόλυτες ιδιωτικοποιήσεις, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει η συνταγή του κοινωνικού φιλελευθερισμού που μιλάει για στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις για κινητικότητα και αξιολόγηση, σέβεται όμως τον άνθρωπο και την κοινωνία» τόνισε ο κ.Στυλιανίδης.
Όπως είπε, «από τη μια πλευρά υπάρχει η «σχολή Σικάγου», με απολύσεις, επιτυχείς οικονομικούς αριθμούς με στατιστικές, η λεγόμενη «εικονική οικονομία» και από την άλλη η πραγματική οικονομία που λαμβάνει υπόψη τον οικογενειακό προγραμματισμό των ανθρώπων, τις στοχεύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
«Όσο πολιτική, σοβαρή και αν είναι η υποψηφιότητα του Κυριάκου τον οποίο τον σέβομαι, δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει πάνω από ένα ποσοστό, όταν απευθυνθεί στην κοινωνία.
Μπορεί να ικανοποιήσει τον ορθολογισμό των οικονομικών ελίτ, αλλά δεν μπορεί να συγκινήσει, να συνεπάρει τη μεγάλη λαϊκή μάζα», είπε ο κ. Στυλιανίδης, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι παρά τις ιδεολογικές διαφορές η ενότητα της παράταξης δεν θα κινδυνεύσει μετά τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης