Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η θέση της Ελλάδας εντός της Συνθήκης Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη

Κυρ. Μητσοτάκης: Η θέση της Ελλάδας εντός της Συνθήκης Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη
Οι δηλώσεις Weber για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη είναι απαράδεκτες, τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.
«Η θέση της Ελλάδας εντός Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη», σημείωσε σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στο Ευρωκοινοβούλιο, Manfred Weber, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να τεθεί προσωρινά εκτός της Συνθήκης Σένγκεν.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «οι δηλώσεις του κ. Weber για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη είναι απαράδεκτες, δεν βοηθούν στην εποικοδομητική επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η αδυναμία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διαφυλάξει επαρκώς τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα είναι δεδομένη.
Γι’ αυτό άλλωστε η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την εμπλοκή της Frontex».
Και ο κ. Μητσοτάκης καταλήγει στην απάντησή του:
«Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του Ε.Λ.Κ., ως αρχιτέκτονας της Συνθήκης του Σένγκεν αλλά και θεματοφύλακας της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, είναι να χαράσσει πολιτικές που θα κρατούν την Ε.Ε. ενωμένη και όχι να εκτοξεύει απειλές που διαρρηγνύουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη της.
Συγχαίρω τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. για την άμεση αντίδρασή τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης