Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σπίρτζης: Ο σταθμός Βενιζέλου του Μετρό στη Θεσσαλονίκη μπορεί να συνυπάρξει με τα αρχαία

Σπίρτζης: Ο σταθμός Βενιζέλου του Μετρό στη Θεσσαλονίκη μπορεί να συνυπάρξει με τα αρχαία
Τεχνικά είναι εφικτότατη η συνύπαρξη Μετρό - αρχαίων και θα βοηθήσει πάρα πολύ και για την εικόνα της πόλης, επεσήμανε κατά την επίσκεψή του ο υπ. Υποδομών
Για «τεχνικά εφικτότατη» συνύπαρξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό στη Θεσαλονίκη έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας σχετικά ότι αναζητούνται οι καλύτερες δυνατές λύσεις προς αυτό το στόχο.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του γι’ αυτή την εξέλιξη.
Παράλληλα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Αττικό Μετρό» Χρήστος Τσίτουρας είπε ότι είναι «επιβεβλημένη» η συνύπαρξη του σταθμού με τα αρχαία.
Ειδικότερα, οι τρεις άνδρες επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 τις ανασκαφές στο σταθμό Βενιζέλου και είδαν από κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματα.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους:
«Είναι πολύ σημαντικά τα ευρήματα.
Αυτό μας λένε και οι αρχαιολόγοι και η Αττικό Μετρό.
Είναι προφανές ότι ο σεβασμός που πρέπει να δείξουμε στην πολιτιστική μας κληρονομιά και στα ευρήματα είναι πάνω από κάθε άλλη προτεραιότητα που μπορεί να υπάρχει.
Πιστεύω ότι και οι αρχαιολόγοι και οι μηχανικοί θα βρουν τις βέλτιστες λύσεις ώστε να διασφαλιστεί όλο αυτό που βλέπετε γύρω σας, που είναι ένας θησαυρός και για τη Θεσσαλονίκη και για τη χώρα, και ταυτόχρονα να βρεθούν οι κατάλληλες τεχνικές λύσεις για να κατασκευαστεί ο σταθμός χωρίς να βλάψουμε τα ευρήματα.
Πιστεύω ότι τεχνικά είναι εφικτότατο και θα βοηθήσει πάρα πολύ και για την εικόνα της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την ιστορία της χώρας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης