Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (υπ. Παιδείας): Βήμα – βήμα οι αλλαγές στην Παιδεία – Προτεραιότητα το ολοήμερο δημοτικό σχολείο

Φίλης (υπ. Παιδείας): Βήμα – βήμα οι αλλαγές στην Παιδεία – Προτεραιότητα το ολοήμερο δημοτικό σχολείο
Η κατεύθυνση είναι η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας
Την θέση ότι οι αλλαγές στην Παιδεία θα γίνουν βήμα – βήμα και σε βάθος χρόνου διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης αναφερόμενος στο σχεδιασμό του για τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Φίλης υποστήριξε ότι πρώτα θα τεθεί σε εφαρμογή το ολοήμερο δημοτικό σχολείο.
«Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, έχουν φύγει 30.000 τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας πως «θα υπάρξει συνεννόηση με την τρόικα γιατί τα οικονομικά πάνε καλά».
«Η κατεύθυνση είναι η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Θέλουμε να υπάρξει μια δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και να υπάρξει και αλλαγή στο Λύκειο για να μην είναι εξεταστικός διάδρομος για το Πανεπιστήμιο» τόνισε ο κ.Φίλης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει σκέψη για στρατιωτικά Λύκεια».
«Είναι εκτός πλαισίου της εκπαίδευσης και συνδέεται με την πρόσληψη στο δημόσιο» είπε ο κ. Φίλης, τονίζοντας ότι «δεν πιστεύω ότι προσφέρει στην ελεύθερη διάπλαση του παιδιού η στρατικοποίηση της εκπαίδευσης»
Επιπλέον, ο κ.Φίλης προανήγγειλε και ζεστό φαγητό σε μαθητές εκτός από τα 11.000 μικρογεύματα που μοιράζονται σήμερα. «Στέλνουμε κάθε μέρα 11.000 μικρογεύματα σε σχολεία που δεν υπάρχει κυλικείο και ο στόχος μας είναι να υπάρξει για πολλούς μαθητές ζεστό φαγητό και να βρούμε 200 τόνους γάλακτος από τους παραγωγούς της Μακεδονίας για σχολεία της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης