Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Τέσσερα στοιχεία – «κλειδιά» για την παγκόσμια οικονομία το 2016 – Αναδυόμενες και Fed στο επίκεντρο

tags :
Barclays: Τέσσερα στοιχεία – «κλειδιά» για την παγκόσμια οικονομία το 2016 – Αναδυόμενες και Fed στο επίκεντρο
H ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγοράς θα παραμείνει αδύναμη
Τέσσερα στοιχεία – «κλειδιά» σε μακροοικονομικό επίπεδο, τα οποία αναμένεται να καθορίσουν την παγκόσμια οικονομία το 2016, εντοπίζουν οι αναλυτές της Barclays.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της βρετανικής τράπεζας, το 2016 η ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες οικονομίες θα συνεχιστεί με σταθερούς ρυθμούς, ωστόσο η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγοράς θα παραμείνει αδύναμη.
Η ανάπτυξη θα έχει «οδηγό» την ισχυρή κατανάλωση παγκοσμίως, ωστόσο θα διατηρηθεί σε μέτρια επίπεδα λόγω της ύφεσης σε εμπόριο, επενδύσεις και μεταποίηση.
Το δεύτερο στοιχείο που εντοπίζει η Barclays είναι η πορεία των αναδυόμενων αγορών, με την επιβράδυνση στην Κίνα να παραμένει στο επίκεντρο, αν και δεν αναμένεται να καθορίσει τις αγορές.
Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης και οι τιμές του πετρελαίου και των commodities γενικότερα, ενώ όσον αφορά τη Βραζιλία, οι αναλυτές προβλέπουν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος.
Επίσης αναμένεται πολιτική αναταραχή εν μέσω δημοσιονομικής και οικονομικής επιδείνωσης.
Τρίτο θέμα στο επίκεντρο είναι οι αποφάσεις της Fed, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα αυξηθεί το volatility στις αγορές.
Τέταρτο σημείο για τη Barclays, η «φτωχή» ρευστότητα, η οποία όπως τονίζεται έχει επιδεινώσει τις κινήσεις της αγοράς.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης