Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για το ασφαλιστικό – Σενάρια για φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές για να μην κοπούν οι κύριες συντάξεις

Αντίστροφη μέτρηση για το ασφαλιστικό – Σενάρια για φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές για να μην κοπούν οι κύριες συντάξεις
Να επιβληθεί φόρος ένα τοις χιλίοις σε τραπεζικές συναλλαγές για μεγάλα ποσά φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση
Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση και την έγκριση του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει αρχίσει καθώς ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος πρόκειται εντός των ημερών να καταθέσει το σχέδιο του στους δανειστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα «Τα Νέα», ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι η επιβολή φόρου ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές άνω των χιλίων ευρώ.
Το μέτρο αυτό φαίνεται να προτείνεται προκειμένου να περισωθούν οι κύριες συντάξεις και υπό την προϋπόθεση ότι οι δανειστές δεν θα δεχτούν τελικώς την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ύψους 1%.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, ο φόρος, εάν τελικώς γίνει αποδεκτός, ως αντιπρόταση της ελληνικής πλευράς από τους δανειστές, δεν αφορά τις καθημερινές μικροσυναλλαγές των 50 ή 100 ή 200 ευρώ.
«Αν υπάρχει αποδοχή αύξησης εισφορών είτε για κύρια, είτε και για επικουρική, θα υπάρχουν συνέπειες, καθώς είναι δύσκολο να τις απορροφήσει η αγορά.
Δεν θα εισπραχθούν τα έσοδα που προσδοκούν από την αύξηση των εισφορών» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης.
Σε χθεσινές του δηλώσεις πάντως ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης υποστήριξε πως δεν θα υπάρξει νέα μείωση στις κύριες συντάξεις, αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενογια μείωση στις επικουρικές, λέγοντας ότι εάν υπάρξει θα είναι μικρή, «το πολύ 15 με 20%».
Σύμφωνα με πληροφορίες το κρίσιμο ραντεβού της κυβέρνησης με το κουαρτέτο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης