Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Τα δεύτερα πιο ζεστά Χριστούγεννα στην ιστορία της Γαλλίας

Le Monde: Τα δεύτερα πιο ζεστά Χριστούγεννα στην ιστορία της Γαλλίας
Από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο το 2014 ήταν το πιο θερμό έτος όλων των εποχών
Δεν είναι προνόμιο της Ελλάδας η καλοκαιρία που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, καθώς σύμφωνα με τη Le Monde πρόκειται για τα δεύτερα πιο θερμά Χριστούγεννα στην ιστορία της Γαλλίας.
Συγκεκριμένα, η μέση θερμοκρασία στη χώρα για τις 25 Δεκεμβρίου ήταν 10,93 βαθμοί Κελσίου και ήταν χαμηλότερη μόνο από εκείνη του 1997, που είχε ανέλθει στους 11,7 βαθμούς ανήμερα τα Χριστούγεννα.
Από την αρχή του μήνα οι θερμοκρασίες είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν με συνέπεια να φτάσουμε σε αυτά τα ζεστά Χριστούγεννα, όπως εξηγεί η μετεωρολόγος Anne Pineaud, που δίνει και επιπλέον στοιχεία.
«Το 2015 η μέση θερμοκρασία ανέβηκε κατά 0,8 βαθμούς Κελσίου και ήταν το τέταρτο πιο θερμό έτος για τη Γαλλία μετά το 2014, το 2011 και το 2003».
«Παρατηρούμε ότι τα τρία από τα τέσσερα πιο θερμά έτη καταγράφηκαν μετά το 2010» συμπληρώνει η Pineaud.
Οι γαλλικές μετεωρολογικές υπηρεσίες μετρούν τη μέση θερμοκρασία από 30 σταθμούς σε όλη τη χώρα  και υπάρχουν στοιχεία εδώ και 100 χρόνια, ενώ η μέθοδος καταγραφής εξελίχθηκε ραγδαία από το 1950.
Σε παγκόσμιο επίπεδο οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο καθιστούν το 2015 το θερμότερο έτος στη σύγχρονη ιστορία, σπάζοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης