Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Προβλέπει ισχυροποίηση του δολαρίου το 2016, αλλά αποδυνάμωση ευρώ και γεν

Goldman Sachs: Προβλέπει ισχυροποίηση του δολαρίου το 2016, αλλά αποδυνάμωση ευρώ και γεν
H ήπια πολιτική στάση των ΕΚΤ και BoJ, όπως και η απόσταση που τις χωρίζει από τους στόχους που έχουν θέσει, θα αποδυναμώσουν το ευρώ και το γεν έναντι του δολαρίου το 2016, σημειώνεται
Περαιτέρω ισχυροποίηση του αμερικανικού νομίσματος αναμένει για το 2016 η Goldman Sachs, καθώς η αμερικανική οικονομία βαδίζει στην πλήρη απασχόληση και ο πληθωρισμός κινείται πάλι προς τον στόχο της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, FED.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας στην ενίσχυση μέχρι τώρα του δολαρίου μάς παρέχει εμπιστοσύνη ότι η FED θα αντιμετωπίσει περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου».
Αντιθέτως, εξαιτίας της ήπιας πολιτικής στάσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Bank of Japan, της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, αλλά και της απόστασης που τις χωρίζει από τους στόχους που έχουν θέσει, ενδεχομένως να πλήξουν το ευρώ και το γεν, που σύμφωνα με την Goldman Sachs θα αποδυναμωθούν έναντι του δολαρίου το 2016.
Πάντως, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία σημειώνει ότι έχει μειώσει τις προσδοκίες της σχετικά με μια αποδυνάμωση του ευρώ μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης