Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Βουλή η αναγνώριση της Παλαιστίνης - Abbas: Ιστορική η σημερινή μέρα

Εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Βουλή η αναγνώριση της Παλαιστίνης - Abbas: Ιστορική η σημερινή μέρα
Η Βουλή ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη
(upd) Ομόφωνα εγκρίθηκε από όλες της πτέρυγες της Βουλής και παρουσία του προέδρου της Παλαιστίνης, Mahmoud Abbas, η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του ελληνικού κοινοβουλίου με την οποία καλείται η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.
Η Βουλή ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

(upd) Η σημερινή ημέρα θα καταγραφεί στην ιστορία του Παλαιστινιακού λαού υποστήριξε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Mahmoud Abbas αναφερόμενος στην έγκριση από τη Βουλή της απόφασης για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.
Ο  Abbas, έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, υποστήριξε πως αισθάνεται «μεγάλη υπερηφάνεια που βρίσκεται σήμερα στην ελληνική Βουλή».
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το μεγαλειώδες βήμα που γίνεται σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων.
«Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο δικό μας σπίτι» τόνισε ο Abbas, ο οποίος αναφέρθηκε στις στενές ιστορικές σχέσεις του παλαιστινιακού με τον ελληνικό λαό.
Σημειώνεται πως η Βουλή θα υιοθετήσει σήμερα την ειδική απόφαση η οποία θα καλεί την κυβέρνηση να προωθήσει τις διαδικασίες για την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους.
Η απόφαση του Βουλής δεν θα είναι αναγνώριση, καθώς αυτή μπορεί να γίνει μόνον από την κυβέρνηση.
Πρόκειται, ωστόσο, για μια ενέργεια με υψηλό συμβολισμό και για το πρώτο τέτοιο ψήφισμα που θα υιοθετηθεί από ένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, παρόντος του Παλαιστινίου προέδρου.
Σημειώνεται πως ο Abbas θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Χθες ο Abbas συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστήριξε πως «η επίσκεψή σας θα συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην ενίσχυση των ιστορικών δεσμών των δύο λαών μας όσο και στην κοινή μας προσπάθεια για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα».

(πρώτη ενημέρωση 22 Δεκεμβρίου 09:03)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης