Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας περιγράφει την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία

Ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας περιγράφει την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία
Η απόφαση προβλέπει συνομιλίες της συριακής κυβέρνησης με την αντιπολίτευση στις αρχές Ιανουαρίου 2016, με ταυτόχρονη κήρυξη κατάπαυσης πυρός
Ευπρόσδεκτη είδηση που δημιουργεί αισιοδοξία για σταδιακό τερματισμό της σχεδόν πενταετούς αιματοχυσίας στον συριακό εμφύλιο πόλεμο αποτελεί η ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 απόφασης που περιγράφει μια κοινά αποδεκτή ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία.
Η απόφαση προβλέπει συνομιλίες της συριακής κυβέρνησης με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στις αρχές Ιανουαρίου 2016, με ταυτόχρονη κήρυξη κατάπαυσης πυρός κατά τη διάρκεια αυτών.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 250 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, αν και ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος.
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry χαιρέτισε την ομόφωνη απόφαση, η οποία «στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσοι εμπλέκονται, ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι σκοτωμοί στη Συρία».
Η απόφαση δεν επηρεάζει τη στρατιωτική δράση της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, αλλά και της Ρωσίας, κατά του χαλιφάτου της ISIS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης