Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (ΛΑ.Ε): Το Αμαλία Φλέμιγκ δεν πρέπει να κλείσει – Να αποκατασταθούν οι λειτουργίες του

Στρατούλης (ΛΑ.Ε): Το Αμαλία Φλέμιγκ δεν πρέπει να κλείσει – Να αποκατασταθούν οι λειτουργίες του
Περιοδεία κλιμακίου της ΛΑ.Ε στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη
Κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε), με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη και αποτελούμενο από στελέχη της ΛΑ.Ε στο χώρο της Υγείας, Βιβή Πασχάλη, Ανδρέα Μακρή και Δημήτρη Κυριαζόπουλο, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ.
Το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε συναντήθηκε με το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων και εν συνεχεία περιόδευσε στις κλινικές του νοσοκομείου.
Ο κ. Στρατούλης μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, δήλωσε ότι «οι μνημονιακές κυβερνήσεις είχαν αποφασίσει από το 2013 να κλείσουν το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, αλλά δεν τα κατάφεραν, λόγω της μεγάλης αντίστασης των εργαζομένων σε αυτό και της τοπικής κοινωνίας.
Παρότι όμως δεν κατάφεραν να του βάλουν λουκέτο, προσπάθησαν να το κλείσουν με άλλους τρόπους, βγάζοντας εκτός λειτουργίας την πτέρυγα Μπόμπολα, καταργώντας κλινικές και 130 από τα 270 κρεβάτια και διώχνοντας στα πλαίσια της κινητικότητας 300 από τους 550 εργαζόμενους για άλλα νοσοκομεία.
Το αποτέλεσμα σήμερα είναι ότι οι βάρδιες δε βγαίνουν, το προσωπικό υποφέρει προκειμένου να εξυπηρετηθούν 3.000 περιστατικά το μήνα, σε μια περιοχή υγειονομικής ευθύνης 600.000 κατοίκων, οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και το νοσοκομείο να ρημάζει».
Όπως είπε, το πιο ακραίο παράδειγμα είναι η αδυναμία λειτουργίας του υπερσύγχρονου μηχανήματος μέτρησης της οστικής πυκνότητας, λόγω έλλειψης ακτινοφυσικού που κάνει τις αναγκαίες μετρήσεις.
«Το Αμαλία Φλέμιγκ δεν πρέπει να κλείσει και θα πρέπει να ανασυγκροτηθούν και να αποκατασταθούν όλες οι λειτουργίες και το προσωπικό του», τόνισε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε πως είναι αναγκαίο να παρθούν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας τα εξής μέτρα:
1. Άμεση ανάκληση των αποφάσεων του ΚΕΣΥΠΕ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών) 28/13 και 29/13 για κλείσιμο του Νοσοκομείου.
2. Δημιουργία διακριτού οργανισμού για την οργανική μονάδα Α. Φλέμιγκ, χωρίς αλλαγή του Νοσοκομείου, χωρίς κατάργηση τομέων κλπ.
3. Να ολοκληρωθούν άμεσα οι μετατάξεις – αποσπάσεις 29 εργαζομένων που υπηρετούν για χρόνια στο Αμαλία Φλέμιγκ, καθώς και εκείνων που προέρχονται από το Νοσοκομείο και έχουν κάνει αίτηση να επιστρέψουν. Να θεραπευτούν δηλαδή εν μέρει και σύμφωνα με τα αιτήματα των εργαζομένων οι συνέπειες της αναγκαστικής κινητικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης