Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προχωρά σε μια δήθεν αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προχωρά σε μια δήθεν αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους
"Aπαιτούμε πλήρη, άμεση και δεσμευτική αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους", τονίζει η Λαϊκή Ενότητα
Την πλήρη, άμεση και δεσμευτική αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους εδώ και τώρα, ζητά η Λαϊκή Ενότητα, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προχωρά σε μια δήθεν αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».
Σύμφωνα με τη ΛΑ.Ε, «αντί να αναγνωρίσει ευθέως και άμεσα το κυρίαρχο κράτος της Παλαιστίνης ως κυβέρνηση, στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας, προχωρώντας σε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες, στα όρια που οι αποφάσεις του ΟΗΕ ορίζουν, σε αντίθεση με τις πολιτικές της Ισραηλινής κατοχής και προκειμένου να ανατραπούν οι συνέπειές της, η Βουλή θα προχωρήσει στην έκδοση μη δεσμευτικού για την κυβέρνηση ψηφίσματος, χωρίς νύξεις στις παράνομες Ισραηλινές πολιτικές και με αναφορές σε κάποιο παλαιστινιακό κράτος.
Χωρίς να υποτιμούμε τη σημασία και αυτού του ψηφίσματος για τον αγώνα των Παλαιστινίων, τονίζουμε ότι πρόκειται για ανεπαρκή από ελληνικής πλευράς ενέργεια, προφανώς στο πλαίσιο των μυστικών συνεργασιών με το Ισραήλ».
Ακόμη, η ΛΑ.Ε τονίζει ότι «η εξωτερική πολιτική Τσίπρα- Κοτζιά συναγωνίζεται σε δουλικότητα την πολιτική των μνημονίων της ίδιας κυβέρνησης.
Τους διαμηνύουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και γνήσια αισθήματα βάσει των οποίων τίθεται στο πλευρό των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, χωρίς αστερίσκους και δόλιες μεθοδεύσεις».
Η ΛΑ.Ε καταλήγει σημειώνοντας «απαιτούμε πλήρη, άμεση και δεσμευτική αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους εδώ και τώρα και πλήρη στράτευση της ελληνικής δημοκρατίας στο πλευρό του διεθνούς δικαίου και του παλαιστινιακού λαού , με άμεση, ταυτόχρονη δημοσιοποίηση και διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης