Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σχέδιο οικουμενικής ανοχής – Θέλουν Μειμαράκη για πρόεδρο της ΝΔ ώστε να δείξει ανοχή προς τον ΣΥΡΙΖΑ για 2016 και 2017

Σχέδιο οικουμενικής ανοχής  – Θέλουν Μειμαράκη για πρόεδρο της ΝΔ ώστε να δείξει ανοχή προς τον ΣΥΡΙΖΑ για 2016 και 2017
Οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα επαναφέρει το Grexit όχι ως ένα σενάριο αλλά ως το σχέδιο οικονομικής αυτοκτονίας της Ελλάδος.
Ένα ευρύτερο σχέδιο – πολιτικής σταθεροποίησης – χωρίς όμως οικουμενική κυβέρνηση αλλά οικουμενική ανοχή έχει σχεδιαστεί.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πολιτική πηγή το πρώτο πράγμα που πρέπει να ολοκληρωθεί βεβαίως είναι η ανάδειξη προέδρου στην ΝΔ.
Η διαδικασία παραμένει έωλη ακόμη καθώς η Vodafone με την τεχνική λογική των tablets δεν είναι βέβαιο ότι θα δώσει επιτυχές αποτέλεσμα.
Ωστόσο ακόμη και αν δεν υπάρξουν τεχνικές επιπλοκές η συμμετοχή θα είναι πολύ μικρή, πολύ χαμηλότερη των προσδοκώμενων στόχων.
Αν ωστόσο ολοκληρωθούν επιτυχώς οι εκλογές στην ΝΔ, το πιθανότερο σενάριο είναι να εκλεγεί ο Μειμαράκης καθώς σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του μηχανισμού περιλαμβανομένου και του Καραμανλή στηρίζουν Μειμαράκη.
Αν εκλεγεί ο Μειμαράκης στην ΝΔ πέραν από τις εντυπώσεις και τις προσχεδιασμένες πολιτικές υπερβολές μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, το σύστημα δηλαδή το παραδοσιακό πολιτικό κατεστημένο αλλά και οι επιχειρηματίες που το στηρίζουν έχουν σχεδιάσει την οικουμενική ανοχή.
Η ΝΔ έχοντας πρόεδρο και έχοντας ξεπεράσει την προεκλογική ένταση θα εστιαστεί προφανώς στον αντιπολιτευτικό της ρόλο.
Θα καταψηφίσει π.χ. το ασφαλιστικό αλλά δεν θα ακολουθήσει γραμμή ρήξης με την κυβέρνηση.
Πρακτικά δεν θα υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση αλλά σχέδιο οικουμενικής ανοχής των κομμάτων προς την κυβέρνηση.
Τα κόμματα και ειδικά η ΝΔ που είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση να δείξουν ανοχή προς την κυβέρνηση ώστε να παραμείνει στην εξουσία για την 2ετία 2006 και 2017.
Το σχέδιο αυτό δεν είναι τυχαίο.
Έχει τρεις άξονες πολιτικό, οικονομικό και σχέσεις με Ευρώπη.
Σε πολιτικό επίπεδο οι ευρωπαίοι βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεσπίζει προαπαιτούμενα με τις μικρότερες κοινωνικές αντιδράσεις.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις που αντιπολιτεύονται όπως π.χ. η Χρυσή Αυγή τα περισσότερα κόμματα θα δείξουν ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να περάσει ακανθώδη θέματα όπως το ασφαλιστικό.
Οι ευρωπαίοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα μπλοκ κομμάτων πιστών στις μεταρρυθμίσεις και στα μνημόνια και σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
Με οικονομικούς όρους οι ευρωπαίοι μετά την θέσπιση των νόμων απαιτούν ξεκάθαρα και την εφαρμογή.
Η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων θα περάσει μόνο αν τα πολιτικά κόμματα δείξουν ανοχή και η ΝΔ θα διαδραματίσει αυτό τον ρόλο της «εξαγριωμένης» ανοχής.
Στην Βουλή για λόγους πολιτικών εντυπώσεων μπορεί η ΝΔ να σηκώνει το λάβαρο της επαναστάσεως αλλά πρακτικά θα ανέχεται την κυβέρνηση.
Η Ευρώπη έχει ζητήσει από τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, ανοχή για το διάστημα 2016 και 2017.
Έχει σχεδιαστεί μια διετία πολιτικής ηρεμίας και όχι πάλι εκλογές. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ με 153 βουλευτές  και όντως ολοκληρωτικά ανακόλουθος με τις ιδέες του θα βρεθεί σε δύσκολη θέση….. και ίσως κάποια στιγμή αμφισβητηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία.
Ωστόσο ο σχεδιασμός είναι η Ελλάδα να μην οδηγηθεί σε εκλογές και η ελληνική οικονομία βυθιστεί στο σκοτάδι της ανυπαρξίας.
Οποιοδήποτε πισωγύρισμα της Ελλάδος θα θεωρεί αιτία πολέμου για την Ευρώπη.
Οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα επαναφέρει το Grexit όχι ως ένα σενάριο αλλά ως το σχέδιο οικονομικής αυτοκτονίας της Ελλάδος.
Η ΕΕ έχει δέσει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης