Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lloyd's: Ο ελληνόκτητος στόλος αυξάνει την παγκόσμια κυριαρχία του - Διακινεί το ένα τρίτο των εμπορευμάτων στην Ασία

Lloyd's: Ο ελληνόκτητος στόλος αυξάνει την παγκόσμια κυριαρχία του - Διακινεί το ένα τρίτο των εμπορευμάτων στην Ασία
Η Lloyd's List επισημαίνει την προσαρμοστικότητα και την ευελιξία του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών
Την αυξανόμενη κυριαρχία των Ελλήνων εφοπλιστών στην παγκόσμια ναυτιλία αναδεικνύει μελέτη της Lloyd's List, σύμφωνα με την οποία ο ελληνόκτητος στόλος πραγματοποίησε το εντυπωσιακό ποσοστό 32,2% των ελλιμενισμών εμπορικών πλοίων σε ολόκληρη την Ασία το 2014 - από 30% το 2010 - με βάση τη χωρητικότητά τους σε τονάζ DWT (deadweight tonnage).
Η μελέτη επισημαίνει την προσαρμοστικότητα και ευελιξία του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών - η χωρητικότητα του οποίου διαρκώς αυξάνεται - οι οποίοι ανταποκρίνονται με μεγάλη ταχύτητα στις μεταβολές της ζήτησης υπηρεσιών θαλασσίων μεταφορών παγκοσμίως.

Lloyds

Η ύφεση στην Ευρώπη οδήγησε σε μείωση της διακίνησης αγαθών από/προς αυτήν, με τον ελληνόκτητο στόλο να καταγράφει το 19,3% των συνολικών ελλιμενισμών το 2014 - πάντα με βάση το τονάζ DWT - από 26% το 2010.
Σε ολόκληρη την - βόρεια και λατινική  - Αμερική, το αντίστοιχο ποσοστό περιορίστηκε σε 22,5% (από 23,7% το 2010), ενώ στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική διευρύνθηκε αντίστοιχα σε 11,5% (από 8,2%) και σε 9,2% (από 8,4%).
Στην Ωκεανία, ο ελληνόκτητος στόλος το 2014 κατέγραψε το 5,2% των ελλιμενισμών, από 3,8% το 2010.
Οι πέντε περιοχές στις οποίες ο ελληνόκτητος στόλος τάνκερ πετρελαίου «διακίνησε» το μεγαλύτερο μέρος της χωρητικότητάς του το 2014 ήταν η Μέση Ανατολή-Περσικός Κόλπος, η Ασία, η Άπω Ανατολή, η Λατινική Αμερική (Ατλαντικός Ωκεανός) και η νότιος Ευρώπη.
Αντίστοιχα, ο ελληνόκτητος στόλος πλοίων μεταφοράς προϊόντων είχε εντονότερη παρουσία σε Λατινική Αμερική (Ατλαντικός), Μέση Ανατολή-Περσικός Κόλπος, Δυτική Αφρική, Κόλπος του Μεξικό και νότιος Ευρώπη.
Τα ελληνόκτητα πλοία χύδην ξηρού φορτίου είχαν εντονότερη παρουσία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

(πρώτη ενημέρωση 17 Δεκεμβρίου 2014, 20:14)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης