Τελευταία Νέα
Διεθνή

Riksbank: Αμετάβλητο στο -0,35% άφησε το επιτόκιο repo η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας – Έτοιμη για δράση αν χρειαστεί

Riksbank: Αμετάβλητο στο -0,35% άφησε το επιτόκιο repo η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας – Έτοιμη για δράση αν χρειαστεί
Οι εξελίξεις στη σουηδική οικονομία υπήρξαν περισσότερο ισχυρές του αναμενόμενου, αν και η αβεβαιότητα παραμένει παγκοσμίως, σημειώνει
Αμετάβλητο στο -0,35% διατήρησε το επιτόκιο repo η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας, Riksbank, σήμερα, Τρίτη, αν και δηλώνει έτοιμη για να αναλάβει περαιτέρω δράση αν αυτό καταστεί αναγκαίο.
Σε ανακοίνωση της σουηδικής κεντρικής τράπεζας επισημαίνεται ότι οι εξελίξεις στην οικονομία της Σουηδίας υπήρξαν περισσότερο ισχυρές του αναμενόμενου, αν και η αβεβαιότητα παραμένει παγκοσμίως.
Σημειώνει ακόμη ότι υπήρξε μια ανοδική τάση του πληθωρισμού έναντι του 2014, όμως ακόμη δεν είναι σταθερός ο ανοδικός βηματισμός και προσθέτει ότι για να διαφυλαχθεί η ανοδική τάση στον πληθωρισμό, η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει επεκτατική.
Παράλληλα, αναφέρει ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων θα συνεχιστούν για τους πρώτους έξι μήνες του 2016, όπως είχε αποφασιστεί τον Οκτώβριο, ενώ υπογραμμίζει ότι το διοικητικό της συμβούλιο είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας να λάβει μέτρα ακόμη πιο επεκτατικά, ακόμη και μεταξύ των καθορισμένων συνεδριάσεων του εκτελεστικού της συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης