Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δηκτικό σχόλιο Βαρουφάκη για Wieser: Μόνιμος προϊστάμενος του πιο αποτυχημένου προγράμματος...

Δηκτικό σχόλιο Βαρουφάκη για Wieser: Μόνιμος προϊστάμενος του πιο αποτυχημένου προγράμματος...
Ως «το πιο αποτυχημένο πρόγραμμα στην παγκόσμια οικονομική ιστορία» αναφέρεται στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ο Γ. Βαρουφάκης 
Ένα ιδιαιτέρως δηκτικό σχόλιο επεφύλασσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, για τον Thomas Wieser, επικεφαλής του EuroWorking Group, στον απόηχο της συνέντευξης του τελευταίο στην Καθημερινή της Κυριακής.
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός έγραψε χαρακτηριστικά πως «ο μόνιμος προϊστάμενος του πιο αποτυχημένου “προγράμματος” στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, μας συμβουλεύει», ενώ συνόδευε το σχόλιό του με έναν υπερσύνδεσμο της συνέντευξης.

Τι μετέδιδε το bankingnews.gr στις 12/12/2015:

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση χωρίς το ΔΝΤ, η συμμετοχή του οποίου στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης ήταν προϋπόθεση για το κλείσιμό της» επισημαίνει ο επικεφαλής του EuroWorking Group Thomas Wieser σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.
«Ακούσαμε πολύ σαφή μηνύματα από μερικά κράτη – μέλη ότι τα Κοινοβούλιά τους δεν θα συμφωνήσουν στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αν δεν είναι απολύτως βέβαια ότι το ΔΝΤ θα ενταχθεί στο πρόγραμμα όπως η Φινλανδία, αλλά και άλλα κράτη – μέλη» υπογραμμίζει ο αυστριακός οικονομολόγος.
«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση χωρίς το ΔΝΤ, και αυτό δεν είναι προσωπική μου άποψη, ή των θεσμών της ΕΕ, αλλά μια πραγματικότητα που απορρέει από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε μερικά κράτη – μέλη» υποστηρίζει.
Ο Thomas Wieser διευκρινίζει μάλιστα, με νόημα πως «οι κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης είναι ξεκάθαροι και απαιτούν τη συναίνεση όλων των κρατών – μελών για τις εκταμιεύσεις.
Εάν οποιοδήποτε από τα κράτη – μέλη δεν ήταν σύμφωνο με την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα, τότε δεν θα μπορούσε να γίνει».
«Αν κάποιος θέλει να αναλύσει την εξέλιξη του χρέους της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να γνωρίζει το αποτέλεσμα της πρώτης αξιολόγησης.
Το αποτέλεσμα είναι ζωτικής σημασίας» αναφέρει.

www.bankingnews.gr 




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης