Πολιτική

Μεϊμαράκης (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλεί ραγδαία το πολιτικό του κεφάλαιο - Ο Τσίπρας βρίσκεται σε κατάσταση πανικού

Μεϊμαράκης (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλεί ραγδαία το πολιτικό του κεφάλαιο - Ο Τσίπρας  βρίσκεται σε κατάσταση πανικού
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αρνείται ότι υπάρχει ένταση στις σχέσεις του με τον Α. Σαμαρά
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλεί ραγδαία το πολιτικό του κεφάλαιο», εκτιμά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή", αναφέροντας μάλιστα για τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα ότι «βρίσκεται σε κατάσταση πανικού».
Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, Β.  Μεϊμαράκη, ο κ. Τσίπρας «τη μια μέρα προκαλεί μια προσχηματική σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μόνο και μόνο για να ζητήσει στήριξη στις περικοπές συντάξεων, ενώ την άλλη τους αποκαλεί «σκυλιά που ουρλιάζουν», βρίζει την αντιπολίτευση και προσπαθεί να κατασκευάσει εχθρούς».
Τονίζει δε, πως «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτές οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις του έρχονται αμέσως μετά τη συρρίκνωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και λίγο πριν έρθουν οι περικοπές που είχε σχεδιάσει για τις συντάξεις».
Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη «είναι ξεκάθαρο πλέον ότι κανείς δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί.
Θερίζει τις θύελλες από τους ανέμους που έσπειρε».
Ο ίδιος, σε ερώτηση για τη στάση της Ν.Δ. στο ασφαλιστικό, αποδίδει την ανάγκη νέων μέτρων στις «λανθασμένες πολιτικές του κ. Τσίπρα», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η συνεννόηση που ζητά είναι προσχηματική» .
Κατά τον ίδιο, η Ν.Δ. θα μπορούσε να συζητήσει υπό την προϋπόθεση ότι θα υπήρχαν αναλογιστικές μελέτες, προτάσεις από την κυβέρνηση και είχε υιοθετηθεί η πρόταση της Ν.Δ. για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.
Για το φορολογικό των αγροτών, σημειώνει πως η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί στο καθεστώς που είχε θεσπιστεί επί Ν.Δ.
Ακόμη, ο κ. Μεϊμαράκης αρνείται ότι υπάρχει ένταση στις σχέσεις του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ για την εσωκομματική ένταση μετά το φιάσκο του Νοεμβρίου, επιχειρηματολογεί πως δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως ρήξη η απάντησή του σε σχόλια και επιθέσεις.
Όπως σημειώνει, «ουδέποτε επέλεξα τη ρήξη.
 Και δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως ρήξη όταν απαντώ σε σχόλια και επιθέσεις που δέχομαι».
Ακόμη, ο ίδιος απορρίπτει τις φωνές εντός κόμματος για άρνηση κάθε μορφής διαλόγου με την κυβέρνηση καθώς θεμελιώδης αρχή της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι η προσπάθεια συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα.
Ξεκαθαρίζει δε, πως «άλλο είναι η συνεννόηση, άλλο η στήριξη, άλλο η συνεργασία και άλλο η υπερψήφιση νομοσχεδίων».
Σχετικά με τις τρεις πρώτες πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει σε κομματικό επίπεδο, ο κ. Μεϊμαράκης, αναφέρει πως θα επιχειρήσει «την εκ βάθρων ανασυγκρότηση της παράταξης, αναδιοργάνωση και ανασύνταξη σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, με επαναλειτουργία των οργανώσεών μας, άνοιγμα στην κοινωνία με διαρκή διάλογο.
Και βέβαια έμφαση στην παραγωγή πολιτικής, με την αξιοποίηση κάθε νέας και δημιουργικής ιδέας, κάθε επαγγελματικού, επιστημονικού και κοινωνικού φορέα».
Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, τονίζει πως «είναι γνωστή σε όλους η οικονομική κατάσταση των κομμάτων.
Επιδίωξή μας είναι να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά, μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας και προς τα μέλη μας και στην κοινωνία.
Από την 21η Δεκεμβρίου συνεχίζουμε με εμπειρία, δυναμισμό, ενότητα και ανανέωση για να κάνουμε και πάλι τη Ν.Δ. μεγάλη και δυνατή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης