Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica Bank: Κάλυψε 597,3 εκατ. ευρώ της αύξησης κεφαλαίου, η οποία θα παραταθεί έως τις 18 Δεκεμβρίου

tags :
Attica Bank: Κάλυψε 597,3 εκατ. ευρώ της αύξησης κεφαλαίου, η οποία θα παραταθεί έως τις 18 Δεκεμβρίου
Έως την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου παρατείνεται η διαδικασία Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank
Την επιτυχή κάλυψη του ποσού των 597,3 εκατ. ευρώ, το οποίο ξεπερνά τα 584 εκατ. ευρώ του βασικού σεναρίου, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, η Attica Bank, με σχετική ανακοίνωσή της.
Ειδικότερα, η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έως τις 11/12/2015, μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας καλύφθηκε ποσό ύψους 597,3 εκατ. ευρώ, το οποίο υπερβαίνει τα 584 εκατ. ευρώ, ποσό που ανταποκρίνεται στις κεφαλαιακές ανάγκες της Τράπεζας, όπως προέκυψαν υπό το βασικό σενάριο της άσκησης εκτίμησης των κεφαλαιακών αναγκών της ΤτΕ.
Ειδικότερα, το ποσό των 597,3 εκατ. ευρώ καλύφθηκε ως εξής:
α) Ποσό 496,1 εκατ. ευρώ μέσω άσκησης δικαιωμάτων εγγραφής και προεγγραφής για αδιάθετες μετοχές στην ΑΜΚ με μεταβολή μετρητών
β) Ποσό 101,2 εκατ. ευρώ για κάλυψη αδιάθετων μετοχών μέχρι την 18/12/2015 με υποβολή δεσμευτικών προσφορών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας σε σημερινή του συνεδρίαση σταθμίζοντας το μέχρι τώρα εκδηλωθέν ενδιαφέρον, καθώς και σχετικά αιτήματα επενδυτών αποφάσισε ότι είναι προς το συμφέρον της Τράπεζας και των μετοχών της να παρατείνει ως την 18 Δεκεμβρίου 2015 την καταληκτική ημερομηνία για τη συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας επενδυτών που επιθυμούν να καλύψουν αδιάθετες μετοχές που κατανέμονται κατά την κρίση του Δ.Σ. («Διαθέση σε Λοιπούς Επενδυτές»), καθώς και να μεταθέσει την συναρτώμενη προθεσμία για την ανακοίνωση της έκβασης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, σύμφωνα με τους σχετικούς όρους και τις διαδικασίες που ορίζονται στα κεφάλαια 4.1.5, 4.1.6. και 4.2 του Ενημερωτικού Δελτίου που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 27/11/2015.
Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί για την έκβαση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου με νεώτερη ανακοίνωση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης