Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Στα πρόσωπα του 2015 που απογοήτευσαν οι Τσίπρας και Αβραμόπουλος

Handelsblatt: Στα πρόσωπα του 2015 που απογοήτευσαν οι Τσίπρας και Αβραμόπουλος
«Μεγάλα σχέδια» αλλά με ελάχιστο τελικό αποτέλεσμα βλέπει η Handelsblatt στο χαρτοφυλάκιο του έλληνα επιτρόπου στις Βρυξέλλες, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου
Τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, περιλαμβάνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt στη λίστα με τα ονόματά αυτών που απογοήτευσαν το 2015.
Ειδικότερα, οι δύο έλληνες πολιτικοί βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες για το 2015.
Πιο συγκεκριμένα, στο δίστηλο για τον πρωθυπουργό αναφέρεται ότι «η απόσταση ανάμεσα στις υποσχέσεις και στην πραγματικότητα πουθενά αλλού δεν είναι μεγαλύτερη από ότι στην Ελλάδα».
H Handelsblatt υπενθυμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη υποσχόμενος, μεταξύ άλλων, την εκδίωξη της τρόικας, την ακύρωση της δανειακής σύμβασης, αυξήσεις στις συντάξεις και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 1.300 ευρώ.
Όμως η πραγματικότητα σήμερα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς η οικονομία είναι σε καθοδική πορεία, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να παρακαλέσει τους ευρωπαίους εταίρους για νέα δάνεια και να αποδεχθεί νέες περικοπές, ώστε να αποτρέψει την απειλούμενη χρεοκοπία και οι συντάξεις μειώνονται περαιτέρω, το άχθος του χρέους γίνεται όλο και βαρύτερο.
«Μεγάλα σχέδια» αλλά με ελάχιστο τελικό αποτέλεσμα βλέπει η Handelsblatt και στο χαρτοφυλάκιο του έλληνα επιτρόπου στις Βρυξέλλες, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Χαρακτηριστικά επισημαίνει πως «η προσφυγική κρίση συγκλονίζει εκ θεμελίων την Ευρώπη.
Στην ΕΕ ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ο πρώτος που αντιμετωπίζει υψηλές προσδοκίες, οι οποίες αποδεικνύονται πάνω από τις δυνάμεις του.
Δεν προλαβαίνει η υπηρεσία του να υποβάλει προτάσεις και οι εθνικές κυβερνήσεις αρχίζουν να τις αποδομούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα: η διαμάχη για τον διαμοιρασμό των προσφύγων με βάση προκαθορισμένες ποσοστώσεις».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης